پدیده گذر تاریخی زهره (ناهید) از مقابل خورشید که تا ۱۰۵ سال دیگر روی نخواهد داد، بهانهای است تا نگاه دقیقتری به نزدیکترین همسایه زمین داشته باشیم.
سیاره ناهید (زهره) دومین سیاره از سامانه خورشیدی است که میان زمین و عطارد واقع شده و دارای ویژگیهای خاصی در بین سیارات منظومه شمسی است.
10- آتشفشان ناهیدی
تعداد آتشفشانهای ناهید بسیار بیشتر از سیارات دیگر منظومه شمسی است. محققان نجوم تاکنون وجود بیش از ۱۶۰۰ آتشفشان بر سطح این سیاره را شناسایی کردهاند، اما به نظر میرسد تعداد زیادی آتشفشان کوچک و غیر قابل رویت بر سطح این سیاره وجود داشته باشند.
بیشتر آتشفشانها خاموش هستند؛ اما به گمان دانشمندان برخی از آنها میتوانند همچنان فعال باشند.
9- روزهایی طولانیتر از سال
یک روز سیاره ناهید ۲۴۳ روز زمین به طول میانجامد، درحالیکه سال ناهیدی (چرخش به دور خورشید) تنها ۲۲۴٫۷ روز زمینی طول میکشد.
8- دوقلوی زمین
در بین تمام سیارات منظومه شمسی، ناهید نزدیکترین سیاره به زمین محسوب میشود و از بسیاری جهات مانند جرم، اندازه و جو مانند زمین است؛ به همین دلیل این سیاره خواهر خوانده زمین خوانده میشود.
7- سوزان و داغ
بخش عمدهای از جو ناهید از دی اکسید کربن ساختهشدهاست که این ترکیب جوی باعث افزایش دمای سطح این سیاره تا ۴۷۰ درجه سانتیگراد میشود.
6- فشار هوای بسیار بالا
میزان فشار هوا بر سطح سیاره ناهید ۹۰ بار بالاتر از فشار در سطح دریا است، یعنی فشار در این سیاره معادل فشار آب در عمق یک کیلومتری اقیانوس است.
5- قرص و هلال ناهید
سیاره ناهید نیز مانند ماه دارای چرخه است؛ زمانیکه ناهید در سمت مخالف خورشید قرار دارد، بهصورت قرص کامل و زمانیکه بین زمین و خورشید قرار میگیرد، بهصورت هلال دیده میشود. نخستین بار در سال ۱۶۱۰ میلادی «گالیله» متوجه وجود حالتهای قرص کامل و هلال ناهید شد.
4- بادهای ناهیدی
سرعت وزش باد بر سطح سیاره ناهید در لایه ابر میانه تا ۷۲۴ کیلومتر در ساعت میرسد. بادهای ناهیدی سریعتر از پر سرعتترین گردبادهای زمینی هستند.
3- ناهید، رمز و راز باستانی
از سالیان بسیار دور محققان و منجمان این سیاره را مورد بررسی قرار دادهاند. بابلیان باستان در ۱۶۰۰ سال پیش از میلاد این سیاره را در آسمان رصد میکردند؛ «فیثاغورث» ریاضیدان یونان باستان نیز نخستین کسی بود که متوجه شد، درخشانترین ستاره در صبحگاه و غروب در حقیقت همان ناهید است.
2- درخشانترین سیاره
ناهید درخشانترین سیاره و و پر نورترین شِی در آسمان شب پس از ماه است. این سیاره بهقدری پر نور و درخشان است که یک خلبان کانادایی در سال ۲۰۱۱ آن را با یک هواپیما اشتباه گرفت و برای پیشگیری از برخورد احتمالی مجبور به فرود اضطراری شد.
1- گذر از مقابل خورشید
ناهید جزء معدود سیاراتی است که گذرش به خورشید میافتد و میتوان این پدیده نسبتاً نادر را هر چند سال یکبار مشاهد کرد. گذر تاریخی ناهید که در ژوئن ۲۰۱۲ رخ داد، بار دیگر در سال ۲۱۱۷ میلادی روی خواهد داد.
اسم منم زهره یه mrgreen mrgreen :bigsmile:
ممنون که این اطلاعات را تو اینتر نت گذاشتی باعث می شود که دیگران هم یاد بگیرن
سپاسگزارم از برنامه گوگل
ممنونمن خیلی چیزها یادگرفتم من خودم هم به فضا خیلی علاقه دارم ممنون از شما مرسی مرسی مرسی 😘😘😘😘🙂🙂😍😍😍🙂🙂🙂🙂
نکته ی شماره ی ۴ در مورد بادهای ناهیدی درست نیست.در واقع سرعت تندبادها در بلند ترین ارتفاع جو ۳۶۰ کیلومتر بر ساعت، در ارتفاع ۱۰ کیلومتری ۱۸ کیلومتر بر ساعت و در سطح کره به دلیل غلظت بالای جو حداکثر ۳ کیلومتر بر ساعت است. smile
کاملا درست کفته