اساتید هر از چند گاهی دروغی را به اذهان خام ما میبستهاند که دانستن آنها جدای از یادآوری خاطرات شیرین و سخت گذشته، مزید نمکی است بر دردهای چوب و شلنگ (همدردی مجدد با دهه پنجاه و شصتیها). با ما همراه باشید تا با هم پرده از تعدادی دروغ علمی که در مدرسه به ما مشتاقان علم گفتند، برداریم.
10- صدای اردک اکو نمیشود. (کواک کواک)
خوب یادم هست که آموخته بودم صدای اردکها اکو نمیشود. اما در آن روزگاران مثل بقیه آموختههایم هیچ علاقهای به دانستن دلیلش نداشتم. اما امروز دارم و میدانم! صدای اردک اکو میشود و مسئله این است که گوش ما انسانها قادر به شنیدن صدای اکو آن نیست. دانشمندان با طراحی اتاق مخصوص توانستند پژواک صدای اردک را بشنوند.
9- خفاش کور است
در کلاسهای درس آموختیم که خفاشها کور هستند. اما درست نیست چرا که خفاشها از سیستم Biosonar برای شناخت دنیای پیرامون خود استفاده میکنند. خفاش با دریافت پژواکِ صدای فرستاده شده میتواند موقعیت تمامی اشیاء اطرافش را تشخیص دهد. این سیستم تشخیص اشیاء بسیار دقیق و پیچیده است و شاید بهتر بود بجای لفظ کور برای سیستم بینایی پر برکت (نمی دونم چرا این اصطلاح را نوشتم!) خفاش، اصطلاح بهتری را به کار میبردند.
8- گاز CO۲ آلاینده است و مضر
حتماً بیانیههای مختلف در مورد کاهش مصرف گاز دی اکسیدکربن جهت کنترل گرمایش زمین، کمک به محیط زیست شنیدهاید و همگی متفق القول از تأثیر منفی این گاز بر محیط زیست و سلامتی و آلودگیهای آن صحبت کردهاند. اما حقیقت بازهم کمی متفاوتتر است. CO۲ مسئول اینهمه آلودگی نیست. حدود ۸۰% از اتمسفر را گاز نیتروژن تشکیل داده است. آگه این مقدار بیشتر بود، بهعنوان مثال اگر ۱۰۰% آن نیتروژن بود ما دیگر قادر به زندگی بر روی زمین نمیبودیم. حیات بر روی کره زمین بدون وجود CO۲ نیز غیر ممکن است چرا که گیاهان برای رشد و نمو نیاز به دی اکسید کربن دارند. در واقع مواد سمی صنایع مخلوط شده با CO۲ مسئول آلودگی آن است.
7- همه انسانها متفاوت هستند
در تعالیم مدرسه این افسانه قهریه را آموختیم که چون انسانها شیوه آموزش متفاوت دارند لذا با یکدیگر متفاوت هستند. اما تحقیقات و آزمایشات علمی حقیقت دیگری را به اثبات رساندهاند. حقیقت این است که انسانها هنگام قرار گرفتن در معرض موارد مشابه، رفتار یکسانی را نشان میدهند. و با توجه به تحقیقات تنها ویژگیهای ظاهری بسیار از انسانها متفاوت میباشد اما ویژگی رفتاری آنها در شرایط مشابه، یکسان است. (خوانندگان عزیز توجه نمایند که صحبت از تفکر جمعی میباشد و وجود استثناء در اینگونه تحقیقات کاملاً طبیعی است و چه بسا تأیید کننده صحت آزمایش).
6- مغز انسان دارای حواس پنج گانه است
این واقعیت که مغز انسان دارای پنج حس بینایی، بویایی، چشایی، شنوایی و لامسه است را همه در مدرسهها آموختهایم. اما این نیز یک فریب علمی بزرگ است. چرا که دانشمندان معتقدند مغز انسان دارای حواس دیگری نظیر حس تعادل، سرعت، گرسنگی، خارش، اکستراپولیت درد، اکستراپولیت حرارت (اکستراپولیت به این معنی است که شما قسمتی از موضوع را بدانید و بقیه آنرا بتوانید پیش بینی کنید. این مورد در نمودارهای تحلیلی بسیار کاربرد دارد که نرم افزارهای محاسبه گر ادامه نمودار را با توجه به قسمتهای موجود نمودار اکستراپوله میکنند) و … میباشد. دانشمندان معتقد به این قضیه، حواس انسان را بین ۹ تا ۲۰ حس متغییر دانستهاند.
5- هشت لیوان آب در طول روز برای سلامتی ضروری است
این یک باور عمومی است که برای زنده ماندن حتماً میبایست آب خورد. و روزی هشت لیوان آب را ضروری میدانستند. اما واقعیت کمی متفاوتتر است. به منظور حفظ هیدراته بدن، میتوانیم از نوشیدنیهای دیگر نظیر میوه، آب میوه و سبزیجات استفاده کنیم که نیاز بدن به آب را تا حدودی تأمین میکنند. بنابراین صرف ضرورت نوشیدن روزی هشت لیوان آب کاملاً اشتباه میباشد.
4- دیوار چین از کره ما قابل رویت است
این داستان هیچ گاه به اثبات نرسید و در هیچ تصویر گرفته شده از خارج زمین، دیوار چین را نمیتوان دید.
3- سیاه چاله هر چه در اطرافش باشد را به درون خود میکشد
در مدرسه تصور شرورانهای از سیاه چاله به ما دادند و میگفتند که سیاه چاله هر شئ اطرافش را به درون خود میکشد. اما این تمام حقیقت نیست. سیاه چاله اجسام را به داخل خودش میکشد اما نه لزوماً همه اجسام. به دلیل گرانش بالا در سطج سیاه چاله عمل کشش به سمت سیاه چاله رخ میدهد اما همواره این گرانش بر گرانش دیگر ستارهها برتری نخواهد داشت.
2- فصلها به خاطر نزدیکی زمین به خورشید به وجود میآیند
به ما یاد دادند که به خاطر تغییر فاصله زمین از خورشید فصلها از بهار به تابستان، پاییز و زمستان تغییر میکنند. این افسانه غلط است. در واقع در بسیاری از شهرها در فصل تابستان، فاصله بین زمین و خورشید، بیشتر از فصلهای دیگر است. تحقیقات علمی این نکته را اثبات کردهاند که تغییر فصول به دلیل تغییر زاویه زمین بر روی محور خود ایجاد میگردد. هنگامی که زمین به صورت عمود بر خورشید قرار میگیرد تشعشع بیشتری را نیز دریافت میکند.
1- نیوتن قانون جاذبه را به خاطر افتادن سیب بر روی سرش کشف کرد
این داستان را همیشه در مدرسهها میشنیدیم که نیوتن عزیز زیر درخت سیب نشسته بوده و سیبی که در همان اثنا روی سرش می افتد او را به فکر میاندازد و نهایتاً قانون جاذبه توسط او کشف میشود. اما واقعیت این است که خود نیوتن هیچگاه این داستان را مطرح نکرده است و این داستان چندین دهه پس از کشف قانون نیوتن و بعد از مرگ وی بر سر زبانها افتاد. شاید این داستان را باید بزرگترین دروغی که در مدرسهها به ما گفتهاند نام گذاشت.
پس بهتره اینجا کلاس مجازی بزارن تا از انیشتن هم باهوش تر بشیم. 🤣🤣😂😂
ناموسا تو مدرسه های شما از این حرف ها می زنن .مدرسه ما اند کارش اینه که مدیرش دو روز در هفته با دمپایی ابی نیاد سرکار.
😁😁😁😁
تعجب نیوتن به ابن خاطر بودکه زیر درخت گلابی نشسته بود
یعنی چی؟
عالی بود علی
lol mrgreen
عالی