عکس کاور مرکز فضایی
b1
خانه » ۱۰ تا از پرهزینه‌ترین پروژه های جهان!

۱۰ تا از پرهزینه‌ترین پروژه های جهان!

b3

بشر در واقعیت بخشیدن به افکار خود و ایجاد آنچه که موجب شگفتی می‌شود هیچگاه کوتاهی نکرده است. این مسئله در طول زمان صورت‌های مختلفی داشته، در دوره‌ای از تاریخ ساخت فانوس اسکندریه و برج پیزا میل شگفتی آفرینی انسان را ارضا کرده و در عصر حاضر نیز پروژه هایی نظیر ساخت تونل کانال مانش و ناوهای هواپیمابر غول پیکر بوده که انسان را راضی نگاه داشته است.

با ما همراه شوید تا در این مطلب ۱۰ تا از پرهزینه‌ترین پروژه‌های جهان را بررسی کنیم.

10- پل مروارید

پل مروارید

هزینه ساخت: ۵ میلیارد دلار
این پل در واقع طولانی‌ترین پل معلق جهان است که ۱۹۹۱ متر طول دارد. پل مروارید در ژاپن قرار دارد و ساخت آن در سال ۱۹۹۸ به پایان رسید. این پل طولانی و حیرت آور با قرار گرفتن در آبراه آکاشی، توانسته است شهر کوبه در جزیره هانشو را به شهر ایوایا در جزیره آواجی متصل کند.

9- شتاب دهنده هادرون

شتابدهنده هادرون

هزینه ساخت: ۶ میلیارد دلار
هادرون بزرگ‌ترین شتاب دهنده ذرات انرژی در جهان است. هادرون در تونلی زیرزمینی به طول ۲۷ کیلومتر و عرض ۱۷۵ متر در شهر ژنو در نزدیکی مرز فرانسه – سوییس قرار دارد.

8- پل سانی جیم

پل سانی جیم

هزینه ساخت: ۶٫۳ میلیارد دلار
این پروژه در واقع مجموعه‌ای از پل‌ها در منطقه خلیج سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا است. این پل‌ها با ایجاد یک مسیر مستقیم بین سانفرانسیسکو و اوکلند قادر هستند روزانه بیش از ۲۷۰ هزار خودرو را عبور دهند.

7- رآکتور گداخت هسته‌ای‌ ایتر

راکتور گداخت هسته ای ایتر

هزینه ساخت: ۶٫۵ میلیارد دلار
این راکتور یک پروژه تحقیقاتی/مهندسی است که می‌تواند به انتقال فیزیک پلاسما برای نسل ترکیبی برق در آینده (نیروگاه‌های همجوشی) کمک کند. به عبارت دیگر ای‌تر بزرگ‌ترین طرح یک راکتور همجوشی هسته‌ای است که تا کنون طراحی شده است. طرح ای‌تر در ابتدا طی سال ۱۹۸۵ میان شوروی سابق و آمریکا مطرح گردید. در سالهای بعد، کشورهای دیگری نیز به این پروژه وارد شدند و امروز چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، روسیه، آمریکا و اتحادیه اروپا در این پروژه فعالیت دارند.

6- سیستم خط لوله ترانس-آلاسکا

سیستم خط لوله ترانس آلاسکا (1)

هزینه ساخت: ۸ میلیارد دلار
پروژه خط لوله ترانس آلاسکا شامل ۱۱ ایستگاه گازی، صدها مایل خطوط لوله فرعی و پایانه دریایی والدز است. این خط لوله که در مجموع طول آن نزدیک به ۱۲۸۸ کیلومتر است به منظور انتقال نفت از خلیج پرودو به والدز در آلاسکا طراحی و ساخته شده است. این خط لوله در مالکیت شرکت خدمات خط لوله آلاسکا قرار دارد.

5- ناو هواپیمابر جرالد فورد

ناو هواپیمابر جرالد فورد

هزینه ساخت: ۸٫۱ میلیارد دلار
ناو هواپیمابر جرالد فورد پیشرفته‌ترین نوع ناو نیروی دریایی آمریکا در کلاس خود محسوب می‌گردد. این ناو در ۱۶ ژانویه ۲۰۰۷ به نام سی و هشتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده نامگذاری شد. این ناو جایگزین ناو یو اس اس اینترپرایز می‌شود که بیش از ۵۰ سال است در خدمت نیروی دریایی ارتش آمریکاست.

4- تونل کانال مانش

تونل کانال مانش

هزینه ساخت: ۸٫۳۱ میلیارد دلار
تونل کانال مانش که بیش از ۵۰ کیلومتر طول دارد، در زیر دریا ساخته شده و بندر ادوکاله فرانسه را به شهرک فلکستون انگلستان متصل می‌کند. این تونل مسیر مناسبی برای حرکت قطارهای سریع السیر یوروستار است. سازه این تونل به اندازه‌ای جالب است که سازمان «انجمن مهندسان عمران آمریکا» در سال ۱۹۹۶ آن را یکی از عجایب هفتگانه جهان مدرن نامید.

3- گودال بزرگ بوستون

گودال بزرگ بوستون

هزینه ساخت: ۱۴٫۶ میلیارد دلار
گودال بزرگ بوستون در واقع یک مسیر جاده‌ای بسیار عظیم است که تونل اصلی بزرگراه آن با طولی بیش از ۵٫۶ کیلومتر از قلب شهر بوستون می‌گذرد. این پروژه به منظور برقراری ارتباط بین شهر بوستون و دو خط راه آهن اصلی در اطراف این شهر طراحی شده بود.

2- سد سه تنگراه

سد سه تنگراه

هزینه ساخت: ۲۶ میلیارد دلار
سد سه تنگراه در واقع سدی است که بر روی رودخانه یانگ تسه در شهر ساندوپینگ بسته شده و در استان هوبی چین واقع است. نیروگاه برقابی ساخته شده در این سد، بزرگ‌ترین نیروگاه جهان در نوع خود است. بدنه آن در سال ۲۰۰۶ تکمیل شد و دارای ۲ ژنراتور اصلی است که ظرفیت تولید برق هر کدام از آن‌ها بیش از ۷۰۰ مگاوات است. علاوه بر آن شش ژنراتور دیگر آن در زمین قرار دارد که ظرفیت تولید برق این سد را در مجموع به بیش از ۲۲ هزار و پانصد مگاوات می‌رساند.

1- مرکز فضایی‌ آی اِس اِس

مرکز فضایی

هزینه ساخت: ۱۵۷ میلیارد دلار
مرکز فضایی بین‌المللی در واقع پرهزینه‌ترین و گران‌ترین ساخته دست بشر است که هزینه ساخت آن مقداری کمتر از دو برابر مجموع تمامی پرهزینه‌ترین پروژه‌های قبلی است. این سفینه یک مرکز تحقیقات علمی کیهان‌شناسی است که در مدار پایینی زمین قرار گرفته است. آغاز اجرای ساخت این پروژه بسیار عظیم در سال ۱۹۹۸ بود و انتظار می‌رود که در سال ۲۰۱۱ روند اولیه ساخت آن تکمیل گردد اما عملیاتهای مختلف ساخت و ساز آن حداقل تا پایان سال ۲۰۱۵ ادامه دارد. این ابرسفینه نیز همانند ماه با چشم غیر مسلح از روی زمین دیده می‌شود و بزرگ‌ترین جرم فضایی ساخته بشر در تمام تاریخ است. این یک آزمایشگاه بزرگ در رشته‌های زیست‌شناسی، فیزیک، ستاره‌شناسی، کیهان‌شناسی و... می‌باشد.

منبع فارسیپول نیوز

منبع خارجیWorld Interesting Facts

امیر

امیر

من امیر هستم، موسس این سایت. ۳۰ سال سن دارم و از سال ۲۰۱۰ به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مربوط به وبمستری می‌پردازم. در حال حاضر به طراحی و بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی مشغولم. امیدوارم از مطالب لذت ببرید، منتظر خوندن نظراتتون هستم.

b2
3 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
ایلیا
ایلیا
۱۶ فروردین ۱۳۹۹ ۱۹:۵۲

پروژه ساخت f 35 لایتینیگ 1502 میلیارد دلار تا سال 2070 تمدید شده پس با این حساب ایستگاه فضایی بین‌المللی دربرابرش هیچ به حساب میاد

جاوید
جاوید
۳۰ شهریور ۱۳۹۷ ۱۵:۵۹

تقریبا 3 روزه کامل دارم مطلب میخونم و از خوندنش سیر نمیشم – مطالب عالی – ترجمه و بازگویی عالی – برخی جاها مثل مطلب آخرین حرف های اعدامی ها دارای طنز خیلی جذاب.
در کل خسته نباشید مطالب خیلی مفید و عالی .

zahra
zahra
۲ دی ۱۳۹۶ ۲۳:۰۱

سلام خیلی خیلی مفید هستن اینجور مطالب یک هو به ذهنم رسید که پرهزینه ترین پرژه های دست بشر چیه که آگاه شدم تشکر

b1