Cover-space92-hubble-anniversary
b1
خانه » ۱۴ تصویر نجومی منتخب نشنال جئوگرافی در سال ۲۰۱۱!

۱۴ تصویر نجومی منتخب نشنال جئوگرافی در سال ۲۰۱۱!

b3
2011

نشریه علمی نشنال جئوگرافی در پایان سال ۲۰۱۱ برگزیده‌ای از بر‌ترین تصاویر نجومی را که در طول سال و طی رویدادهای مختلف نجومی به ثبت رسیده‌اند، منتشر کرده است.

نشریه نشنال جئوگرافی به رسم هر سال در ماه‌های پایانی سال، تصاویر بر‌تر خود را در زمینه‌های نجوم، محیط زیست، ابداعات و اکتشافات منتشر می‌کند. در ادامه بر‌ترین تصاویر نجومی سال ۲۰۱۱ را به روایت نشنال جئوگرافی مشاهده می‌کنید.

14- شاتل فضایی اندیور

space-shuttle-endeavour-final-mission-landed-over-earth-night
منظره‌ای از مخزن بار خالی شاتل اندیور بر فراز روشنی‌های شهرهای زمین، این تصویر طی آخرین ماموریت شاتل اندیور به ایستگاه فضایی بین‌المللی به ثبت رسیده است.

13- ماهی مرکب ماداگاسکار

space156-madagascar-water
رودخانه «بتسیبوکا» در شمال ماداگاسکار که در این تصویر بیشتر به یک ماهی مرکب رنگارنگ شباهت دارد به سوی خلیج «بومبتوکا» جریان دارد و در مقابل کانال موزامبیک را خالی می‌کند، این تصویر ماهواره‌ای توسط آژانس فضایی اروپا از رودخانه به ثبت رسیده است، رنگ‌های موجود در میان شاخه‌های این ماهی مرکب ناشی از رسوبات باران‌های شدید در این منطقه است.

12- شفق در جزیره

best-pictures-night-sky-astrophotography-photo-contest-aurora-borealis-iceland
شفق قطبی خیره‌کننده‌ای که انحنای کهکشان راه شیری را در بر گرفته بر فراز دریاچه «جوکولسارلون» در ایسلند.

11- ابرنواختر راه-راه

space137-chandra-tycho
تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا در ماه مارچ تصویری جدید از بقایای ابرنواختر «تایکو» را به ثبت رساند، این بقایای پف کرده تمامی چیزی است که از ستاره‌ای عظیم که ۱۳ هزار سال نوری پیش منفجر شده به جا مانده است، نور ناشی از این انفجار بسیار شدید بود و در سال ۱۵۷۲ به زمین رسید. تصویر ترکیبی جدید پرتوهای پر انرژی ایکس را به رنگ سرخ و پرتوهای کم انرژی را به رنگ آبی نشان می‌دهند.

10- کهکشان از هم دریده شده

space158-new-hubble-bent-galaxy
تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشانی کوچک‌تر از کهکشان راه شیری که به واسطه نیروی گرانش کهکشان همسایه در حال از هم دریده شدن است.

9- حلقه خورشیدی

space137-solar-circular-prominence
تصویر رصد خانه داینامیک خورشیدی ناسا از حلقه‌ای خورشیدی که در ماه مارچ سال جاری از خورشید فوران کرده است.

8- شهاب باران جباری

orionid-meteor-shower-pictures-lake
شهاب باران سالانه جباری در ساعات اولیه صبح روز ۲۲ اکتبر ۲۰۱۱ به اوج خود رسید.

7- ستاره فراری

space129-zeta-ophiuchi
ستاره زتا-مارافسای در نور عادی ستاره‌ای کم نور، سرخ رنگ و غرق شده در تاریکی است، اما در چشمان تیزبین و فروسرخ تلسکوپ وایز ناسا، این ستاره که با سرعتی برابر ۲۴ کیلومتر بر ثانیه در حال دور شدن از ستاره همسایه‌اش است، چهره‌ای متفاوت داشته و پرتوهای شدیدش مسیری از گاز‌ها و غبارهای درخشان را از خود به جا می‌گذارد.

6- خوش‌منظره‌ترین اتاق جهان

space162-astronaut-window-space-station-iss
فضانورد «مایک فوسام» از میان پنجره اتاقک کاپولا در ایستگاه فضایی بین‌المللی منظره زیبای بیرون را تماشا می‌کند.

5- ماه گرفتگی

space150-total-lunar-eclipse
این عکس را «بابک تفرشی»، عکاس نجومی ایرانی در ۱۵ ژوئن گرفته است که در آن درخشش حاصل از ماه گرفتگی کلی در میان انبوه ستارگان کهکشان راه شیری برفراز کوه‌های البزر به نمایش درآمده است. ماه گرفته شده به سبب نور غیرمستقیم خورشید به رنگ قرمز-نارنجی دیده می‌شود.

4- کهکشان آنتنا

alma-observatory-opens
رصدخانه جنوبی اروپا در پی اجرای اولین تست و فعالیت ۲۰ آنتن این تلسکوپ اولین تصویری که توسط رادیو تلسکوپ آلما از کهکشان‌ها به ثبت رسیده است را منتشر کرد. در این تصویر می‌توان برخورد دو کهکشان از مجموعه کهکشان‌های «آنتنا» را مشاهده کرد.

3- آینه‌ها

space146-james-webb-space-telescope-mirrors
تصویری از چهره «مارک کلمپین» که بر روی آینه‌های تلسکوپ جیمز وب منعکس شده است، این آینه از ۱۸ قطعه ۶ ضلعی تشکیل شده که در الگویی لانه زنبوری در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

2- غروب آفتاب

northern-lights-picture-aurora-borealis-september-2011-sun-spot
عکسی هنگام غروب آفتاب از مکانی در برزیل به طول صد و پنجاه هزار کیلومتر که تمام آن با چشم غیر مسلح پیداست.

1- چاله‌های سیاره عطارد

mercury-hollows-active-lava
در سپتامبر دانشمندان اعلام کردند که عکسی با کیفیت بسیار بالا از سیاره عطارد گرفته‌اند که مانند پنیرهای سوییسی است! این سوراخ‌های عجیب در تمام این سیاره پخش شده و تا به حال در هیچ یک از سیارات دیگر منظومه شمسی دیده نشده است.

منبع فارسیمهر

منبع خارجیNational Geographic

امیر

امیر

من امیر هستم، موسس این سایت. ۳۰ سال سن دارم و از سال ۲۰۱۰ به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مربوط به وبمستری می‌پردازم. در حال حاضر به طراحی و بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی مشغولم. امیدوارم از مطالب لذت ببرید، منتظر خوندن نظراتتون هستم.

b2
1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
آیلین
آیلین
۴ مرداد ۱۳۹۶ ۱۵:۵۸

جالب بود. خسته نباشی

b1