Cover-EV014
b1
خانه » ۱۵ آسمان‌خراش برگزیده در سال ۲۰۱۱!

۱۵ آسمان‌خراش برگزیده در سال ۲۰۱۱!

b3
2011

از سال ۲۰۰۶ تاکنون هرساله مجله طراحی و تکنولوژی eVolo مسابقه‌ای بین‌المللی برای طراحی سازه‌های آینده‌گرا را برپا می‌کند. امسال نیز این مسابقه با طرح‌های معماری مجذوب کننده و شگفت‌انگیزی همراه بود. از یک مزرعه عمودی همراه با مرغ و خروس گرفته! تا یک سکوی نفتی متروکه که تبدیل به یک مکان مسکونی شهری شده است.

تمرکز طراحی‌های امسال برای سازه‌های عمودی پایدار و قابل تحمل و پیداکردن کاربردهای بیشتر برای ساختمان‌های کنونی بود. از آن جهت که در هر روز تراکم جمعیت در شهر‌ها بیشتر می‌شود ناگزیر باید فکری کرد که با توجه به محدودیت فضا به خصوص در برخی از مناطق از ساختمان‌ها ‌‌نهایت استفاده را برد، تا آنجا که حتی یک سمت ساختمان را تبدیل به یک مزرعه عمودی کرد.

با این مطلب همراه شوید تا با این طرح‌های آینده‌گر و شگفت‌انگیز معماری آشنا شوید. طرح‌هایی که شاید تا چند وقت دیگر شاهد پیاده‌سازی آن‌ها در سراسر دنیا باشیم.

15- برج‌های مسکونی – کشاورزی


مکان: اورشلیم – طراحان: مایکل لیف و تاحل شار

EV002
به خاطر دلایل جغرافیایی سیاسی و بوم‌شناسی، اورشلیم شهری است که از درون در حال توسعه می‌باشد. این برج‌ها یک سیستم عمودی برای سکونت و تجارت را عرضه می‌کنند. بازآفرینی فضا‌ها و همینطور طراحی یک سازه برای سکونت و کشاورزی یک راه حل مناسب و پویا در برابر رشد بیش از حد شهر‌ها به نظر می‌رسد.

14- آسمان‌خراش هامبورگ


طراحان: جولیا-الیزه هوینز، نیکلاس تورک و …

EV003
با وجود پیشرفت تکنولوژی و علم معماری و با در نظر گرفتن موضوع افزایش تراکم و جمعیت شهر‌ها، خواه یا ناخواه ساختمان‌ها به سوی آسمان‌خراش شدن پیش می‌روند. اما هستند شهرهایی که موازی با توسعه آسمان‌خراش‌های خود به منظره افق آسمان شهر نیز اهمیت می‌دهند و از این روست که در مورد ارتفاع آسمان‌خراش‌ها وسواس بیشتری به خرج می‌دهند تا دید بکر آسمان را از دست ندهند. نمونه یکی از این شهر‌ها شهر بندری هامبورگ در کشور آلمان است. ساختمان‌های این شهر نباید از بلند‌ترین کلیسای شهر، بلند‌تر باشند. البته در یک محله خاص به نام HafenCity از این مورد چشم پوشی می‌شود.

این برج‌های سه قلو چند منظوره در همین محله قرار خواهند داشت. البته این آسمان‌خراش با به کارگیری نور‌پردازی و بازتاب‌های ویژه خود را با آسمان هماهنگ خواهد کرد. همچنین مردم می‌توانند آزادانه در محوطه زیرین این برج‌ها قدم بزنند و لذت ببرند.

13- آسمان‌خراش فلکس مد


مکان: آمریکا – طراحان: سابرینا برنر، مایکل کراوس

EV004
بر خلاف معماری ساختمان‌هایی که ذات محدودی دارند، این طرح مینیمال آسمان‌خراش FLEXmod، واحدهای سازه به راحتی می‌توانند بر حسب نیاز کم یا افزوده گردند و به همین صورت به تعداد طبقات افزوده یا کاسته شود. FLEXmod آسمان‌خراشی است که می‌تواند با سرعت و بازده بالا توسعه و ارتقا یابد و از این رو یک طرح محدود به شمار نمی‌آید.

12- آسمان‌خراش روستایی


طراحان: مارگو پیترو، پیتر دبرسزنی و…

EV005
یک ساختمان با هدف کشت و کشاورزی می‌باشد. این ساختمان از مزارع عمودی کشت بهره‌مند است. هر کدام از این نقاط به یک کشاورز تعلق خواهد داشت. در این ساختمان به غیر این نوع کشت عمودی، پرورش گلخانه‌ای، پرورش بدون خاک و پرورش در بسته‌های پلاستیکی نیز انجام خواهد شد. هر چند به طور تعجب آوری واحدهای این ساختمان دقیقا همانند معماری سنتی خانه‌های روستایی طراحی شده‌اند. این موضوع با نیت مسابقه که‌‌ همان سبک معماری آینده گراست در تضاد کامل قرار دارد!

11- آسمان‌خراش «درخت»


مکان: مونت‌پلیر – طراحان: یان ترر، فردریک اندی و …

EV006
این ساختمان از طرح درخت الهام گرفته شده است. آسمان خراش درخت به قطب مرکزی شهر مونت‌پلیر فرانسه تبدیل خواهد شد. هدف این سازه وصل شدن به تمام نقاط شهری است، مخصوصا نقاطی که تردد کمتری در آن جریان دارد (ایزوله هستند). این کار بوسیله شبکه‌ای از ترن‌ها و مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی که از ۵ به اصطلاح ریشه ساختمان «درخت» نشات می‌گیرند، میسر خواهد بود. طراحی این ساختمان چند منظوره درخت بر روی پایداری و بازدهی مناسب با پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی و سامانه‌های جمع آوری آب مانور می‌دهد.

10- پایتخت اهل پرو


مکان: لیما – طراحان: لوییس لانگی، کارلا تاماریز و …

EV007
این طراحی که در مقیاس بزرگی قرار دارد، تحت تاثیر اشکال طبیعی می‌باشد. این طرح شامل ۷۵ محیط جامع و پایدار برای فعالیت‌های کشاورزی و ذخیره آب خواهد بود. هدف از این طراحی تبدیل لیما (پایتخت پرو) به یک الگوی مثبت از یک ابرشهر در سطح دنیاست.

9- آسمان‌خراش کانتینر


طراحان: لوکا آمیکو، لوکا تسیو

EV001
این یکی به نظرم یکی از بهترین‌های این مجموعه است. هدف از این طراحی تبدیل کانتینرهای بارگیری به آپارتمان‌های مسکونی بوده است. اما چرا؟ به این دلیل که کانتینر‌ها قابلیت جابه جایی آسانی دارند و به راحتی می‌توانند به ساختمان اضافه یا کم شوند. بی‌اختیار بیننده را به یاد سبک کوچ‌نشینی زندگی می‌اندازند. آری سبک کوچ‌نشینی برای ساکنان شهری!

8- سکوی نفتی مسکونی


طراحان: کو یی کی، هور سو ورن

EV008
این طراحی به منظور تبدیل سکوهای نفتی متروکه به محل‌های مسکونی شهری قابل تحمل به انجام رسیده است. تامین انرژی این محل با تکیه بر انرژی باد، انرژی خورشیدی و انرژی حاصل از جزر و مد خواهد بود. البته در این عکس شما تنها بخشی از ساختمان را می‌بینید. بخش دیگر آن در زیر آب قرار دارد که برای اهداف تحقیقاتی دریایی، مسکونی و سرگرمی در نظر گرفته شده است. با این‌حال در طراحی شکل کلی سکوی نفتی حفظ شده است. مزیت این مجموعه نمای بی‌نظیر اقیانوس به ویژه در اتاق‌های زیرین و امکان انجام انواع ورزش‌های آبی و البته ماهی‌گیری است.

7- آسمان‌خراش شهر عمودی


طراحان: آندره سرپا، برناردو آلوز و …

EV009
این ساختمان تنها به مبدل شدن به یک مجموعه کامل بسنده کرد و همین منجر به طراحی یک شهر عمودی شد که حتی بخش حومه آن نیز در نظر گرفته شده است. شاید تعجب کنید ولی این ساختمان واقعا همانند یک شهر افقی طراحی و تصور شده است. اما چگونه؟ به این شکل که بخش مرکزی ساختمان برای اهداف تجاری، مراکز کاری و دفتری و سرگرمی در نظر گرفته شده و هر چه از بخش مرکزی دور شویم به بخش‌های مسکونی ساختمان می‌رسیم. در آن سوی نمای لانه زنبوری این ساختمان شاهد «حومه شهر» هستیم. در بخش حومه شهر حیاط‌ها و بوستان‌ها قرار دارند و بر کل شهر مشرف خواهند بود.

6- آسمان‌خراش هیدرو ترمال


مکان: تایپه تایوان – طراحان: لیندا هاگبرگ، وندی تئو بون تینگ

EV010
واقع در بخش مرکزی رودخانه دانشویی تایوان، سیستم فیلتریـنگ پیشرفته این مجموعه با فیلتری که در رودخانه هانشویی برای کنترل سطح اسیدی بودن آب به کار می‌رفت جایگزین خواهد شد. این سامانه، آب آلوده شده رودخانه را تصفیه می‌کند و از خود رودخانه و همینطور از فعالیت سیستم‌های نقلیه اطراف (حرکت آن‌ها) انرژی قابل استفاده‌ای تولید خواهد کرد. با کمک موارد مذکور، سیستم می‌تواند آب را به بخار تبدیل کرده و از آن برای تامین انرژی توربین‌های مجموعه بهره ببرد. همینطور بخار و آب گرم می‌توانند در طول ساختمان گردش داشته باشند و برای مصارف مختلفی همچون استحمام، چشمه‌های آب گرم هتل و غیره به کار گرفته شوند.

5- ابرشهر زیرزمینی


مکان: چین – طراحان: فن شونینگ، چانگ سین

EV011
این دو طراح خوش ذوق، تنها یک آسمان‌خراش عمودی طراحی نکرده‌اند بلکه یک شهر کامل زیرزمینی را در ذهن پرورانده‌اند. شهری که با سالن‌های کنسرت، تئا‌تر، بخش مسکونی و حتی یک موزه در زیر زمین فعالیت خواهد کرد. با پیشرفت‌های دیگری در بخش نور‌پردازی و تهویه این مجموعه قصد دارد تا آسایش و راحتی را برای کارگران معدن‌های زغال‌سنگ فراهم نماید و به طور کلی زندگی بهتری را برای آن‌ها در زیر زمین به ارمغان آورد.

4- پاریس عمودی


مکان: پاریس – طراحان: برتین جوئل و …

EV012
این طرح پاسخی به نقد طراحی آسمان خراش Tour Montparnasse پاریس می‌باشد. ساختمان مذکور در سال ۱۹۷۲ تکمیل گردید و هم اکنون با ۲۱۰ متر طول بلند‌ترین آسمان‌خراش فرانسه و نهمین آسمان خراش بلند کشورهای حوزه اتحادیه اروپا می‌باشد. بسیاری به نقد آن پرداختند و نمای غول‌پیکر آن را با نمای کلی شهر پاریس متناقض می‌پنداشتند. هر بخش از ساختمان «پاریس عمودی» مانند یک محله شهر طراحی شده و هر محله بر روی محله‌ای دیگر قرار گرفته است. در این بین نمای خیابان‌ها، محل‌های پیاده روی و پارک‌ها نمای جالبی به مجموعه داده است. این ساختمان جدید، تقابل ساختمان‌های جدید و مدرن این شهر در کنار معماری سازه‌های سنتی آن در یک نمای غول‌پیکر عمودی به تصویر می‌کشد.

3- مزرعه عمودی


مکان: شیکاگو – طراحان: لی دانگ جین، پارک جینکو و …

EV0131
تصورکنید با از بین رفتن روستا‌ها و مراتع کشاورزی به سبب توسعه بی‌‌‌نهایت شهر‌ها در سیاره زمین، افراد با سکونت در چنین آسمان‌خراش‌هایی به فعالیت‌های پرورشی دامی و کشاورزی خود بپردازند. آن هم با صرفه جویی فضا و بازدهی بالا! چیزی که این طرح را از نمونه‌های مشابه بارز می‌کند، هماهنگی و تطابق بالای آن برای پرورش گونه‌های دامی از جمله گاو و گوسفند است. چراگاه‌ها و علفزارهای مارپیچ فضای مناسبی را برای چرا کردن طبیعی و پرورش حیوانات اهلی فراهم خواهد آورد، گرچه پیاده سازی این طرح بسیار مشکل خواهد بود.

2- آسمان‌خراش لایه‌ای چوبی


مکان: برزیل – طراحان: توماس کوزلسکی، دیمیتری آندره و …

EV014
در قلب جنگل‌های آمازون برزیل قرار دارد. هدف این آسمان‌خراش فراهم آوردن یک محیط قابل تحمل برای بازآفرینی، تحقیقات زیستی و مشاهده و رصد کردن جنگل آمازون خواهد بود. این ساختمان تلاش خواهد داشت تا بازدیدکنندگان خود را از میزان بالای جنگل زدایی در آمازون مطلع سازد. اسکلت این ساختمان شامل قطعات پیش ساخته تیتان-چوب می‌باشد. یک شبکه توکار از رگ‌ها روی سطح بخش چوبی ساختمان، قطرات آب حاصل از باران را هدایت خواهند کرد، سپس این قطرات جمع‌آوری شده و فرآوری می‌گردند و در آخر آب تصفیه شده در بخش‌های ساختمان توزیع می‌شود.

1- آسمان‌خراش پریفرا


مکان: پاریس – طراحان: نیکلاس جومین، بوریانا چونکوا

EV015
در ابتدای رودخانه سین در پاریس قرار گرفته است. آسمان‌خراش پریفرا به سه برج با کاربری هتل، تجاری و مسکونی تقسیم شده و نمای کلی طرح شبیه اسفنج دریایی است. زیرا طراحان پریفرا از‌‌ همان طرح الهام گرفته‌اند. پیروی از الگوی Voronoi در طراحی بیرونی پریفرا امکان بهره گیری از انرژی باد، انرژی خورشیدی و انرژی جنبشی را بیش از پیش فراهم می‌آورد. این ساختمان حتی سوخت طبیعی خود را با سنتزکردن خزه‌ها در برابر نور آفتاب تولید خواهد کرد. در حالی که باغ‌های طبقات بالایی و اتاق‌های پرورش گیاهان با آب (کشت هیدروفونیک) بخشی از مواد غذایی ساکنان ساختمان را تامین خواهند کرد.

منبع خارجیInhabitat

امیر

امیر

من امیر هستم، موسس این سایت. ۳۰ سال سن دارم و از سال ۲۰۱۰ به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مربوط به وبمستری می‌پردازم. در حال حاضر به طراحی و بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی مشغولم. امیدوارم از مطالب لذت ببرید، منتظر خوندن نظراتتون هستم.

b2
b1