کاور ۱۰ شهر خطرناک اروپا
b1
خانه » ۱۰ شهر خطرناک اروپا!

۱۰ شهر خطرناک اروپا!

b3

بر اساس اطلاعات منتشر شده در مورد جرم‌وجنایت از وبسایت آماری «نامبئو» (Numbeo)، کشورهای ایتالیا، فرانسه و بریتانیا شهرهای بسیاری در فهرست خطرناک ترین شهرهای اروپا دارند. در ادامه با عجیب‌ترین همراه باشید.

مهم نیست کجا زندگی و کار می‌کنید یا به چه نقطه‌ای از این کرهٔ خاکی سفر می‌کنید؛ تحت هر شرایطی، امنیت فردی در الویت قرار دارد. اگر برای رسیدگی به کارهایتان سفر خارجی پیش رو دارید، می‌توانید اطلاعات وبسایت آماری «نامبئو» را برای داشتن سفری امن و بی‌خطر به‌کار گیرید.

این آمار، اطلاعات خطرناک‌ترین شهرهای اروپا و شاخص بروز جرم‌وجنایت آنها را بررسی می‌کند. این اطلاعات مهم، احساس فردی مردم در مورد میزان وقوع جرم در مکان‌های خاص، تغییرات اخیر در مورد وقوع جرم، میزان امنیت به هنگام تنها راه رفتن، ترس از مورد ضرب‌وشتم و دزدی قرار گرفتن، امنیت وسایل نقلیه، ترس از مورد حمله یا تهدید، آزار و اذیت، توهین و فریب تندروهای محلی و نژادی قرار گرفتن و در نهایت تهدید به دزدیدن اموال را شامل می‌شود. با توجه به موارد ذکر شده، در ادامه ۱۰ مورد از خطرناک‌ترین شهرهای امروزِ اروپا را برایتان معرفی می‌کنیم.

10- سارایوو، بوسنی هرزگووین

سارایوو، بوسنی هرزگووین

سارایوو پایتخت بوسنی هرزگووین و همین‌طور بزرگ‌ترین شهر این کشور است. رودخانهٔ «میلجاکا» از این شهر متراکم با حدوداً ۴۴۰ هزار نفر جمعیت می‌گذرد. نرخ وقوع جرم در ساراویوو، متعادل و معمولی است؛ به همین دلیل وبسایت «Numbeo» امتیاز ۵۴ از ۱۰۰ را به این شهر داده است. با این‌حال، نمی‌توان گفت سارایوو همیشه امن است؛ طبق اطلاعات منتشر شده از OSAC Report (سازمان امنیت دیپلماتیک ایالات متحده)، جرم‌هایی همچون قتل، تجاوز، سرقت خودرو، ورود غیرقانونی به منازل، تیراندازی و دزدی اموال همواره در این شهر در حال وقوع است. جرم‌های پیش‌پا افتاده‌ای مثل جیب‌بری و ضرب‌وشتم نیز در خیابان‌ها، به ویژه در مناطق پر رفت‌وآمد گردشگری سارایوو شایع است. جرم‌های سازمان‌دهی شده نیز در این شهر انجام می‌شود؛ به‌همین دلیل است که این کشور یکی از شاهراه‌های انتقال مواد مخدر، اسلحه و نیز قاچاق انسان به‌شمار می‌رود.

9- گلاسکو، اسکاتلند

گلاسکو، اسکاتلند

گلاسکو بزرگ‌ترین شهر اسکاتلند است. گلاسکو با وجود رودخانهٔ «کلاید» یک شهر بندری محسوب می‌شود که طبق آمار جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۴، جمعیتی بالغ بر ۵۹۶ هزار نفر دارد. میزان وقوع جرم‌وجنایت در این شهر در حد معمول بوده و امتیاز «Numbeo» به گلاسکو تا پایان ماه مارس ۲۰۱۶ میلادی ۵۵٬۶ از ۱۰۰ است. با نگاهی به وقایع رخ داده طی سه دههٔ گذشته تا سال ۲۰۱۲ در این شهر می‌توان دریافت، گلاسکو گرفتار در چنگال تبهکاران، مواد مخدر و جنایات ناشی از درگیری با چاقو بوده است. با همهٔ این تفاسیر، طبق گفتهٔ «سازمان اقتصاد و صلح» در سال ۲۰۱۳، می‌توان گلاسکو را خشن‌ترین ناحیهٔ بریتانیا تلقی کرد. در سال ۲۰۱۲ نرخ وقوع قتل ۲٬۷ بر هر ۱۰۰ هزار نفر، در گلاسکو بود؛ درحالی‌که همین آمار برای لندن ۱٬۶۷ نفر و در سرتاسر بریتانیا ۱ بر ۱۰۰ هزار نفر بوده است. در سال‌های اخیر، تا سال ۲۰۱۳، نرخ وقوع قتل تا نصف و جرم‌های خشونت‌آمیز تا ۳۰ درصد به سبب تشکیل «سازمان کاهش خشونت» توسط نیروی پلیس اسکاتلند، کاهش یافته‌اند.

8- روتردام، هلند

روتردام، هلند

روتردام یک شهر صنعتیِ بندری در استان «هلند جنوبی» هلند است. طبق آمار منتشر شده از شورای شهر روتردام در سال ۲۰۱۲، این شهر ۶۱۶٫۴۵۶ نفر جمعیت دارد. میزان وقوع جرم‌وجنایت در این شهر نیز متوسط بوده و وبسایت «Numbeo» از ۱۰۰، امتیاز ۴۶٬۶۷ را به روتردام داده است. بااین‌وجود، این شهر و بندرش مورد استفادهٔ قاچاقچیان مواد برای قاچاق انواع مواد مخدر به‌ویژه کوکائین به اروپا است. طبق گزارشی که سازمان OSAC در سال ۲۰۱۵ منتشر کرد، گردشگرانی که به روتردام می‌آیند، معمولاً طعمهٔ جیب‌بری، سرقت خودرو، ربوده شدن تلفن همراه، لپ‌تاپ و دیگر اشیای قیمتی می‌شوند که عمدهٔ این اتفاق‌ها در فرودگاه، ایستگاه‌های حمل‌ونقل و تراموا (اتوبوس برقی) به‌ویژه در شب‌ها اتفاق می‌افتد. با نگاهی به روتردام، می‌توان منطقهٔ «زوید» را به‌علت بیکاری و فقر، ناامن‌ترین قسمت شهر دانست.

7- کاونتری، انگلستان

کاونتری، انگلستان

کاونتری، شهری در شهرستان «میدلند غربی» در مرکز انگلیس است. طبق گزارش شورای شهر کاونتری در سال ۲۰۱۳، جمعیت تقریبی این شهر ۳۲۹٫۸۰۰ نفر است. چرخ اقتصاد کاونتری بر پایهٔ صنعت خودروسازی می‌چرخد. اگرچه جرم و جنایات بسیاری در کاونتری در حال وقوع است، اما از نظر وبسایت «Numbeo»، میزان جرم در این شهر متوسط بوده و به آن امتیاز ۵۹٬۳۸ از ۱۰۰ را داده است. نقاطی که بیشترین میزان جرم کاونتری در آن رخ می‌دهد، «ویلنهال»، «فولزهیل»، «هیل‌فیلدز» و «وود اند» است. رفتارهای ضد اجتماعی، دزدی از منازل، سرقت، قاچاق مواد مخدر، زورگیری، تجاوز جنسی و سرقت از فروشگاه موجب ناامنی این شهر شده‌اند. طبق یک بررسی «Daily Mirror» از جولای تا دسامبر ۲۰۱۳، مشخص شد متوسط وقوع جرم از هر ۱۰۰ نفر در کاونتری ۴٫۷۸ نفر است؛ درحالی‌که همین میزان برای بریتانیا ۶٫۵۸ از هر ۱۰۰ نفر است.

6- لیل، فرانسه

لیل، فرانسه

لیل مرکز منطقهٔ «نورد» فرانسه بوده و به‌خاطر جمعیت بالای دانش‌آموزان و دانشجویانش معروف است. جمعیت این شهر طبق آمار منتشر شده از سازمان ملل در سال ۲۰۱۰، حدوداً ۲۲۷٫۵۶۰ نفر است. طبق رده‌بندی وبسایت «Numbeo»، لیل به لحاظ وقوع جرم‌وجنایت، شهری متوسط بوده که امتیازش ۵۶٬۲۵ از ۱۰۰ است، اما طی سال‌های اخیر، میزان ناامنی به دلیل بیکاری افزایش یافته است. طبق گزارشات سازمان «Trading Economics» در سال ۲۰۱۵، میزان بیکاری جوانان فرانسوی ۲۵٬۹ درصد است. بیکاری موجب افزایش ناامنی در متروها شد؛ به‌طوری که تبهکاران جوان، مسافران را طعمهٔ خود قرار دادند. همچنین در سال ۲۰۱۴ گزارشاتی مبنی بر آزارواذیت جنسی زنان نیز ثبت شده‌است. چنین حوادثی منجر به تشکیل گروه‌های تبهکاریِ جناح-راستی مانند «Génération Identitaire» (اتحاد نسل‌ها) شد که شروع به سرنگونی خلافکاران زیرزمینی متروها کردند.

5- مارسی، فرانسه

مارسی، فرانسه

مارسی یک شهر بندری در جنوب فرانسه است که معروف به «پایتخت فرهنگی» اروپا نیز هست. طبق آخرین آمار جهانی منتشر شده در سال ۲۰۱۴، جمعیت این شهر حدود ۸۵۵ هزار نفر است. نرخ وقوع جرم در مارسی بالا بوده و وبسایت «Numbeo» نیز امتیاز ۶۸٬۷۵ از ۱۰۰ را به این شهر اختصاص داده است. جرائم پیش پا افتاده‌ای مثل ضرب‌وشتم، دزدی از داخل خودرو، کیف‌قاپی و همین‌طور جنایات سنگین نیز در این شهر اتفاق می‌افتند؛ عمدهٔ این جرائم در حومه‌های شهر که مردمش از درآمد ناکافی برخوردارند به وقوع می‌پیوندد. ریشهٔ اصلی این مسئله را می‌توان در افول اقتصادی مارسی طی چند سال اخیر جست‌وجو کرد که موجب افزایش نرخ بیکاری تا ۱۳ درصد نیز شده‌است. در نتیجهٔ همین مشکلات، جنگ بین تبهکاران، تبعیض نژادی، قتل، قاچاق مواد مخدر تحت کنترل گروه‌های تبهکاری، فساد پلیس و جرم‌های سازمان‌دهی شده از جمله مواردی هستند که گریبان‌گیر قسمت‌های داخلی شهر شده‌است. با این‌حال، باز هم مناطق امنی در شهر برای گشت‌وگذار و زندگی وجود دارد.

4- ناپل، ایتالیا

ناپل، ایتالیا

ناپل مرکز ناحیهٔ کامپانیا در جنوب ایتالیا است. این شهر جمعیتی در حدود یک میلیون نفر دارد. امروزه، صنعت گردشگری، تجارت و کشاورزی شالودهٔ اقتصاد ناپل را تشکیل می‌دهد، اما این شهر در گذشته، یک شهر صعنتی تمام‌عیار بوده است. نرخ وقوع جرم در این شهر بالا بوده و وبسایت «Numbeo» تا ماه مارس ۲۰۱۶ میلادی، امتیاز ۶۸٬۹۸ از ۱۰۰ را به این شهر داده است. بر اساس اعلام سازمان «Borgen Project» از زمان رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ تاکنون، نرخ بیکاری در این شهر بین ۲۸ الی ۴۰ درصد بوده که خود دلیلی بر وقوع انواع و اقسام جرم است. طبق آمار منتشر شده توسط OSAC در سال ۲۰۱۵، سرقت از خانه، جیب‌بری، سرقت از داخل خودرو، کیف‌قاپی، ضرب‌وشتم و قاچاق مواد مخدر در شهر بسیار معمول و رایج بوده است. تبهکاران در این شهر، خودروهای کرایه‌ای را متوقف کرده و پس از دزدیدن اشیای قیمتی درون آن، خودرو را با در و پنجره‌های باز رها می‌کنند. چنین خشونت و جرائم سازماندهی‌شده‌ای، بین گروهک‌های مافیایی کامورا که فعالیت‌های غیرقانونی، قاچاق و عملیات زورگیری را مدیریت می‌کنند نیز در ناپل وجود دارد.

3- تورین، ایتالیا

تورین، ایتالیا

تورین شهری در شمال ایتالیا و نیز مرکز منطقهٔ کوهستانی «پیه‌مونت» است. طبق گزارشی که سازمان «شبکهٔ اروپایی گردشگری» در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد، جمعیت این شهر حدود ۹۰۹ هزار نفر است که اگر مناطق مرکزی را نیز در نظر بگیریم جمعیتش به ۲٬۲ میلیون نفر خواهد رسید. تورین مملو از انواع مشاغل، صنایع و مراکز فرهنگی است. با این حال نرخ وقوع جرم در تورین بالا بوده و وبسایت «Numbeo» تا فوریه ۲۰۱۶، امتیاز ۶۲٬۸۸ از ۱۰۰ را برای این شهر در نظر گرفته است. طبق اطلاعات سازمان «شورای امنیت برون‌مرزی ایالات متحده»، ناآرامی‌های داخلی، عامل خطری برای گردشگران و نیز ساکنان شهر تورین محسوب می‌شود. این موضوع به سبب وجود چندین گروهک ضد دولتی در شهر است که حتی هر از گاهی اقدام به آشوب علیه مسئولان و ماموران محلی می‌کنند. طبق گزارش ISTAT، سرقت، دزدی از خانه و آسیب به اموال عمومی جزو جرائمی هستند که به‌طور معمول در تورین رخ می‌دهند.

2- باری، ایتالیا

باری، ایتالیا

باری، شهری بندری در کرانهٔ دریای آدریاتیک است که مرکز آپولیا، ناحیه‌ای در جنوب ایتالیا نیز هست. طبق اطلاعات منتشر شده از «سازمان ملی آمار ایتالیا» در سال ۲۰۱۳، جمعیت این شهر بیش از ۳۲۲ هزار نفر است. فعالیت‌های مجرمانه در باری بالا بوده و وبسایت «Numbeo» امتیاز ۶۷٬۶۵ از ۱۰۰ را به این شهر داده است. جرائم پیش پا افتاده و دزدی‌های خیابانی در کوچه پس کوچه‌های هزارتویی مانند باری، امری رایج بوده و همین موضوع موجب منصرف شدن گردشگران از آمدن به این شهر شده‌است. نرخ بالای بیکاری که ناشی از رکود اقتصادی است، به هرچه ناامن‌تر شدن باری کمک می‌کند؛ با این‌حال، علت اصلی ناامنی این شهر به سبب وقوع جرائم سازماندهی شده‌است. طبق گزارشی که سازمان اطلاعات عمومی یوروپل «EuroPol» در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد، از باری با عنوان «دژ مستحکمی از جرائم» یاد شد که با وجود گروهک‌های مافیا مانندِ خود مثل کامورا، امور فعالیت‌های تبهکاری را در دست گرفته‌اند. وجود این مشکلات منجر به خشونت و قتل می‌شود، مخصوصاً زمانی که بین گروهک‌های یاد شده، کشمکش‌هایی بر سر مسئلهٔ کنترل مواد مخدر، سلاح و قاچاق سیگار در شهر و نیز اخاذی در بخش‌های سازمانی به وجود می‌آید.

1- روستوف نا دونو، روسیه

روستوف نا دونو، روسیه

«روستوف نا دونو» بزرگ‌ترین شهر جنوب روسیه، مرکز ناحیهٔ روستوف و منطقهٔ جنوبی فدرال روسیه است. این مکان، شهری صنعتی و مرکز تجاری بانک‌های «دون-ریور» و شهر اصلی بندری دریای آزوف است. جمعیت روستوف نا دونو بیش از ۱٬۱ میلیون نفر است. جرم‌وجنایت مشکل اصلی روستوف نا دونو است و از آنجایی که این شهر در کل منقطهٔ روستوف قرار گرفته، طی سال‌های اخیر افزایش به‌سزایی در وقوع انواع جرائم وجود داشته است. وبسایت «Numbeo» به این شهر نرخ بالای ۷۷٬۲۷ از ۱۰۰ را داده است. مجاورت منطقهٔ جنوبی فدرال روسیه با مرز جنگ‌زدهٔ دونباس در اوکراین، یکی از عمده دلایل میزان بالای جرم‌وجنایت در این شهر قلمداد می‌شود. وزارت داخلی روستوف در سال ۲۰۱۵ گزارش داد که از ماه آوریل تا ژوئن، شاهد افزایش نرخ جرم تا ۲۱٬۳ درصد بوده‌اند. این میزان افزایش در جرم‌وجنایت ناشی از قاچاق غیرقانونی اسلحه است که خود به علت وقوع جنگ داخلی طی جدایی ناحیهٔ دونباس اوکراین بوده که بین ارتش اوکراین و هوادارن حکومت رخ داد.

منبع فارسیکجارو

منبع خارجیWorld Atlas

وحید الوندی

وحید الوندی

علاقه‌مند به فناوری اطلاعات و شگفتی های ایران و جهان

b2
b1