عکس کاور لینفن
b1
خانه » ۱۰ تا از آلوده‌ترین شهرهای دنیا!

۱۰ تا از آلوده‌ترین شهرهای دنیا!

b3

موسسه بلک اسمیت در گزارش اخیرش ۱۰ تا از آلوده‌ترین شهرهای زمین را معرفی کرده است که اصلاً هم متروک نیستند و انسان‌ها و ماشین‌ها در مجاورتشان به یک همزیستی مخاطره‌آمیز تن داده‌اند. آلودگی این شهرها باورنکردنی است. این‌ها عناوین برگزیدگان مسابقه آلوده‌ترین مناطق دنیاست.

10- کاب وی، زامبیا

کاب وی

جمعیت در معرض خطر: ۲۵۵ هزار نفر
نوع آلاینده: سرب و کادمیوم
منبع آلودگی: صنایع استخراج و فرآوری سرب
وقتی ذخایر غنی سرب در سال ۱۹۰۲ نزدیک کاب وی کشف شد، زامبیا مستعمره بریتانیا بود و بریتانیایی‌ها هم اهمیت کمی به تأثیر مرگبار این فلز بر سلامت اهالی کشوری که اسمش را رودزیای شمالی گذاشته بودند، می‌دادند.

البته در دهه‌های بعدی هم اتفاق خاصی نیفتاد و هرچند امروز آن تاسیسات فعال نیستند اما مقدار سرب در کاب وی همچنان نجومی است. نجومی یعنی ۵ تا ۱۰ برابر استانداردهای آمریکا که حتی می‌تواند مستقیماً باعث مرگ شود.

تنها امید شاید به وام ۴۰ میلیون دلاری بانک جهانی برای پاکسازی منطقه است که شاید از نگاه دولتمردان بتواند چاله‌های بزرگتری را پر کند.

9- چرنوبیل، اوکراین

چرنوبیل

جمعیت در معرض خطر: ۵. ۵ میلیون نفر
نوع آلاینده: تشعشع رادیواکتیو
منبع آلودگی: انفجار تاسیسات هسته‌ای
وقتی قسمتی از راکتور هسته‌ای چرنوبیل در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ منفجر شد، تابش‌های رادیواکتیو تاسیسات نیمه ویران، ۱۰۰ برابر تشعشع بمب‌های هیروشیما و ناکازاکی بود.

امروز محدوده ۳۰ کیلومتری دور راکتور، همچنان غیر قابل سکونت است و ۴۰۰۰ مورد گزارش سرطان تیروئید میان کودکان روسی، اوکراینی و بلاروس در فاصله سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۲ شاید فقط یکی از یادگارهای این فاجعه باشد. تاثیرات آلاینده این حادثه تا ده‌ها هزار سال همچنان باقی خواهد ماند و خیلی‌ها احتمالاً به احترام همین واقعیت، چرنوبیل را بزرگ‌ترین سانحه صنعتی تاریخ می‌دانند.

8- نوریلسک، روسیه

نوریلسک

جمعیت در معرض خطر: ۱۳۴ هزار نفر
نوع آلاینده: ذرات معلق، اکسید گوگرد، فنول و فلزات سنگین
منبع آلودگی: تاسیسات استخراج و فراوری نیکل
نوریلسک در سال ۱۹۳۵ به عنوان یکی از اردوگاه‌های کار اجباری سیبری متولد شد، اما در این مدت، شرایط زندگی اگر بدتر نشده باشد، بهتر نشده است. این شهر در بالای حلقه قطبی قرار دارد و محل زندگی کارگرانی است که بزرگ‌ترین کارگاه‌های ذوب فلز را می‌چرخانند. این شهر به لحاظ کارگاه‌های بسیار زیاد موجود در اطراف آن و همچنین به خاطر سرمای زیاد، صاحب یکی از گسترده‌ترین و سنگین‌ترین مه دودهای جهان است. گفته می‌شود تا شعاع سی کیلومتری این شهر هیچ نوع گیاهی رشد نمی‌کند. بررسی‌ها نشان داده است که آلودگی هوا به ویژه آلودگی‌های ناشی از فلزات سنگین تا شعاع ۶۰ کیلومتری شهر دیده شده است.

بزرگ‌ترین مجتمع ذوب فلزات سنگین جهان، سالانه ۴ میلیون تن کادمیوم، مس، سرب، نیکل، آرسنیک، سلنیوم و روی وارد هوای شهر می‌کند.

7- درژینسک، روسیه

درژینسک

جمعیت در معرض خطر: ۳۰۰ هزار نفر
نوع آلاینده: مواد شیمیایی شامل سارین و گاز وی- ایکس
منبع آلودگی: کارخانه‌های تولید سلاح‌های شیمیایی
جنگ سرد مسابقه تسلیحاتی شرق و غرب در دوره جنگ سرد، لکه‌های سیاهی در سرتاسر قلمرو اتحاد شوروی سابق به جا گذاشته اما درژینسک با اختلاف زیاد سیاه‌ترین لکه است.

در این شهر یکی از پایین‌ترین تخمین‌ها از امید به زندگی (۴۵ سال) گزارش شده است. این میزان امید به زندگی، ۱۵ تا ۲۰ سال کمتر از امید به زندگی مردم ساکن روسیه است.

اداره محیط زیست شهر تخمین می‌زند که در فاصله سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۹۸ حدود ۳۰۰ هزار تن زباله شیمیایی به شکل غیر استاندارد در درژینسک دفن شده است که این فهرست شامل بعضی از خطرناک‌ترین سموم عصبی است. سطح فنول و دی اکسین در آب قسمت‌هایی از شهر، ۱۷ میلیون برابر (!) حد مجاز است.

بنابراین اصلاً عجیب نیست اگر کتاب رکوردهای گینس، درژینسک را به عنوان آلوده‌ترین شهر شیمیایی دنیا معرفی کند.

6- لا اُرُیا، پرو

لااریا

جمعیت در معرض خطر: ۳۵ هزار نفر
نوع آلاینده: سرب، مس، روی و اکسید گوگرد
منبع آلودگی: صنایع استخراج و فراوری فلزات سنگین
بیشتر مردان لااُرُیا زندگیشان را از کار در معادن دامنه‌های آند می‌گذرانند اما به احتمال زیاد نمی‌دانند که سرب خون ۹۹ درصد از فرزندانشان بالاتر از میزان قابل قبول است و این بی‌خبری بیشتر از همه به سود صاحبان آمریکایی کارخانه ذوب فلزی است که از ۱۹۲۲، آلاینده‌هایش را ارزانی مردم این شهر کرده است.

بر اساس نمونه‌گیری سال ۱۹۹۹، سطح خونی سرب ساکنین شهر به طور متوسط ۳ برابر استانداردهای جهانی است. فعلاً هیچ برنامه خاصی برای جلوگیری از خوشحالی صاحبان کارخانه وجود ندارد، اما حتی اگر آلاینده‌ها کاهش پیدا کنند، سرب تا قرن‌ها در خاک لا اُرُیا باقی خواهد ماند.

5- واپی، هند

واپی

جمعیت در معرض خطر: ۷۱ هزار نفر
نوع آلاینده: مواد شیمیایی و فلزات سنگین
منبع آلودگی: تاسیسات صنعتی
وضع محیط‌زیست هند، در مجموع بهتر از همسایه بزرگش، چین است و این موهبت البته به توسعه آرام‌تر و کندتر این کشور برمی‌گردد. ولی ظاهراً این وضع، در شهرهایی مثل واپی- که در جنوب نوار ۴۰۰ کیلومتری مناطق صنعتی هند قرار گرفته- رو به دگرگونی است. رشد و توسعه برای شهروندان واپی به قیمت گزافی تمام شده است. مقدار جیوه در آب‌های زیرزمینی شهر، ۹۶ برابر استانداردهای سازمان بهداشت جهانی است و فلزات سنگین در هوا و خاک با آسودگی گردش می‌کنند. مقام پنجم این فهرست، مرهم ناچیزی روی زخم این مردم است.

4- سوکیندا، هند

سوکیندا

جمعیت در معرض خطر: ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر
نوع آلاینده: کروم ۶ ظرفیتی و فلزات دیگر
منبع آلودگی: صنایع استخراج و فراوری کروم
این شهر مرکز بزرگ‌ترین معادن کرومیت در جهان است. از این ماده برای تولید فولاد ضدزنگ استفاده می‌شود. این شهر که بیش از ۲٫۶ میلیون نفر جمعیت دارد، به شدت آلوده است. آب‌های جاری موجود در این شهر دارای مقادیر خطرناکی از کروم شش ظرفیتی است که سرطانزا بودن آن به اثبات رسیده است.

3- تیان یینگ، چین

تیان-یینگ

جمعیت در معرض خطر: ۱۴۰ هزار نفر
نوع آلاینده: سرب و فلزات سنگین دیگر
منبع آلودگی: صنایع استخراج و فراوری فلز
این شهر در مرکز صنایع سرب چین قرار گرفته است. جمعیت این شهر تنها ۱۴۰ هزار نفر است. غلظت سرب در هوا و آب در این شهر ۸ تا ۱۰ برابر استاندارد ملی است و محصولات کشاورزی، باغ‌ها و مزرعه‌های اطراف این شهر تا ۲۴ بار بیشتر از حد استاندارد سرب دارند.

2- لینفن، چین

لینفن

جمعیت در معرض خطر: ۳ میلیون نفر
نوع آلاینده: زغال سنگ و ذرات معلق
منبع آلودگی: خودروها و صنایع
این شهر سه میلیون نفری در استان «شانزی» قرار دارد که بزرگ‌ترین مرکز استخراج ذغال سنگ است. مشهور است که اهالی این شهر «آب آرسنیک» می‌نوشند، چرا که میزان «آرسنیک» موجود در آب این شهر بسیار بالاست. در این شهر همچنین آلودگی هوای ناشی از دوده (که محصول سیستم‌های گرمایشی ذغال سنگی است) بسیار زیاد است.

1- سومقاییت، آذربایجان

سومقاییت

جمعیت در معرض خطر: ۲۷۵ هزار نفر
نوع آلاینده: مواد شیمیایی آلی، نفت و فلزات سنگین
منبع آلودگی: تاسیسات صنعتی و پتروشیمی
این شهر که میراث دار بزرگ آلودگی‌های صنعتی دوران سوسیالیستی است، حدود ۲۷۵ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر که زمانی مرکز توسعه واحدهای شیمیایی بود، آلودگی‌هایی از نوع فلزات سنگین و مواد شیمیایی سنتزی دارد. حاصل این آلودگی‌ها آن است که انواع گوناگون سرطان در این شهر به میزان ۲۲ تا ۵۱ درصد بیشتر از اهالی روستاهای اطراف همین شهر است. در نوزادانی که در این شهر به دنیا می‌آیند انواع متفاوتی از بیماری‌های ژنتیکی (از عقب ماندگی‌های ذهنی تا مشکلات استخوانی) گزارش شده است. آمار دقیقی از میزان مواد دفع شده خطرناک در این شهر وجود ندارد، ولی برخی از کارشناسان میزان مواد دفع شده سالانه را تا ۱۲۰ هزارتن انواع مواد سمی (ازجمله نقره) گزارش کرده‌اند.

امیر

امیر

من امیر هستم، موسس این سایت. ۳۰ سال سن دارم و از سال ۲۰۱۰ به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مربوط به وبمستری می‌پردازم. در حال حاضر به طراحی و بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی مشغولم. امیدوارم از مطالب لذت ببرید، منتظر خوندن نظراتتون هستم.

b2
3 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
Immortality unlimited
۱۴ دی ۱۳۹۸ ۱۸:۵۱

عالی عالی عالی عالی عالی عالی….

Immortality unlimited
۱۴ دی ۱۳۹۸ ۱۸:۴۲

امتیاز بالا heart heart heart

Immortality unlimited
۱۲ دی ۱۳۹۸ ۲۲:۲۷

عالی بود heart heart heart

b1