با ما همراه باشید با یکی دیگر از سری مطالب «شگفتیهای طبیعت». در این مطلب به معرفی ۵ تا از جالبترین جزیره های جهان میپردازیم.
5- جزیره ایستر: محل جهانی میراث و یکی از دورافتادهترین جزایر مسکون در دنیا
جزیره ایستر یکی از جداترین و دورافتادهترین جزایر مسکون دنیا است. نزدیکترین فاصله را با شیلی دارد که ۳۶۰۰ کیلومتر است. جزیره ایستر یکی از جوانترین محدودههای مسکون زمین است و در سراسر تاریخش جداترین محدوده مسکون روی زمین بوده. ساکنان آن راپانوییها هستند که قحطیها، بیماریهای همهگیر، جنگهای داخلی، بردگی و استعمار را تحمل کردهاند.
4- جزایر آلکاتراز: خانه اولین فانوس دریایی اقیانوس آرام
یک جزیره کوچک در میان خلیج سن فرانسیسکو در کالیفرنیا قرار دارد که به عنوان یک برج فانوس دریایی و همچنین یک استحکام نظامی و یک زندان نظامی قرار داده شده است تا ۱۹۶۳ که پارک تفریحی شد. کاشف این جزیره ماجراجوی اروپایی به نام جان دو آیالا در ۱۷۷۵ بود، که خلیج سن فرانسیسکو را ترسیم کرد.
3- جزیره دریایی سیالند: کوچکترین جزیره دنیا
ولیعهد نشین سیالند یک جزیره انسان-ساخت است. از ۱۹۶۷ تاسیسات فوق، توسط پدی روی بیتز که از افسران سابق ارتش و همچنین گوینده رادیو بود اشغال شد و وی ادعای استقلال کرد و این ادعا هرچند توسط هیچ کشوری هنوز مورد قبول واقع نشده اما به عنوان مصداق قوانین بین الملل شکننده در مباحث بین المللی باقی است.
2- جزیره سورتسی: جزیره آشکار شده
بیرون ساحل اقیانوس آرام در ایسلند. صبح ۱۴ نوامبر ۱۹۶۳، خدمه یک قایق ماهیگیری، یک ستون دود سیاه را که از آب داشت بلند میشد دیدند. همه فکر کردند که دود سیاه حاصل از آتش گرفتن یک قایق است. کاپیتان کشتیاش را به طرف منظره هدایت کرد. پس از چندین روز وقتی به آنجا رسیدند، فهمیدند که قایقی نمیسوخته بلکه دودها مربوط به فعالیت آتشفشانهای زیر دریا بوده است. یک جزیره با ۵۰۰ متر درازا و ۴۵ متر بلندی شکل گرفت.
1- گانکانجیما: جزیره ارواح یا جزیره ممنوعه
این جزیره بین ۱۸۸۷ تا ۱۹۷۴ برای استخراج زغالسنگ ژاپن مورد استفاده قرار گرفت و به سهولت پرجمعیت شد. در حال حاضر مشخصترین جلوه این جزیره ساختمانهای رها شده است. در ۱۹۵۹، تراکم جمعیتش ۸۳۵ نفر در هکتار برای تمام جزیره بود یا ۱۳۹۱ نفر در هکتار در ناحیههای مسکونی.
ممنون از نویسنده ها فقط جزیره سقطرا در یمن هم احتمالا جز لیست باشه