باور غلط علمی
b1
خانه » ۱۰ باور غلط علمی که هرگز اتفاق نمی‌افتد!

۱۰ باور غلط علمی که هرگز اتفاق نمی‌افتد!

b3

باورهای غلط علمی همه جا هستند؛ گاهی خنده‌دار و قابل چشم‌پوشی و گاهی دیوانه‌کننده. اما قرار نیست اجازه بدهیم به همین منوال ادامه داشته باشند! هر کدام از شما در رشتهٔ تحصیلی و تخصصی خود باورهای غلطی را می‌شناسید که شما را آزرده می‌کنند اما شاید خودتان هم یکی از همان‌هایی باشید که متخصصان رشته‌های دیگر را به‌شدت عصبانی می‌کنید!

در این مقاله ۱۰ باور غلط علمی رایج را گردآوری کرده‌ایم. آن‌ها را بخوانید و اگر موارد دیگری به ذهن‌تان می‌رسد، آن را با ما در میان بگذارید. اگر عادلانه فکر کنیم، باورهای غلط علمی می‌توانند در ذهن همهٔ افراد با ویژگی‌های مختلف وجود داشته باشد.

10- می‌شود یک ویروس را کشت

معلوم است که نمی‌شود! شما می‌توانید ویروس را غیرفعال کنید، به آن آسیب برسانید، اما هرگز نمی‌توانید آن را بکشید. علت چیست؟ چون از اول هم زنده نبوده است! ویروس‌ها ساختار سلولی و متابولیسم ندارند و تنها به صورت انگلی در سلول میزبان زندگی می‌کنند، بنابراین خارج از سلول تنها یک مادهٔ شیمیایی هستند. سلول‌های بدن شما هم‌اکنون میزبان تعداد زیادی از ویروس‌های تخریب‌شده و یا غیرفعالی است که در سنین مختلف در شما بیماری ایجاد کرده‌اند.

9- کشف واکسن فلج اطفال توسط «ادوارد سالک»

کشف واکسن فلج اطفال توسط «ادوارد سالک»

کشف؟ واکسن؟ کارکرد واکسن‌ها مدت‌ها پیش از این پزشک نیز مشخص بود و قرار نبود سالک آن را کشف کند! برای ساخت یک واکسن برنامه‌ریزی و آزمایش‌های مختلف زیادی لازم است و این دانشمند نیز دقیقاً همین کار را کرد. هشت سال طول کشید تا سالک در یک آزمایشگاه در یکی از زیرزمین‌های دانشگاه پیتسبورگ واکسنی را خلق کند که یک درمان قطعی برای فلج اطفال نیست و هرگز نیز نبوده است.

این واکسن به بدن آمادگی مبارزه می‌دهد و اگر آن را دریافت نکند، دیگر هیچ کمکی در مقابله با این بیماری نخواهد داشت. بهتر است بدانید که کشف، شناسایی چیزی است که وجود داشته ولی تا زمان کشف، کاملاً ناشناخته بوده است. خوب واکسن‌ها کاملاٌ ساختهٔ دست بشر هستند پس سعی نکنید از فردا در طبیعت به دنبال کشف یک واکسن جدید باشید!

8- نیمهٔ تاریک ماه

نیمه‌ی تاریک ماه

احتمالاً باید پینک فلوید را به خاطر آلبوم بی‌نظیر The dark side of the moon برای شیوع و دامن زدن به این باور غلط، مقصر دانست. ماه نیمهٔ تاریکی ندارد! درست است که ما ساکنان زمین تنها یکی روی ماه را می‌بینیم اما این دلیل موجهی برای آن‌که تصور کنیم نیمهٔ دیگر آن تاریک است، نیست! پینک فلوید باید نام آلبوم‌هایش را علمی‌تر انتخاب می‌کرد!

7- سیارک، سنگ آسمانی و شهاب‌سنگ، متفاوت‌اند

سیارک، سنگ آسمانی و شهابسنگ، متفاوت‌اند

موقعیت، موقعیت و موقعیت. این‌ها تنها به دلیل موقعیتی که در آن قرار می‌گیرند، اسامی مختلفی دارند. یک سنگ آسمانی، یک صخره است که خارج از اتمسفر زمین قرار دارد و یک سیارک همان سنگ آسمانی در ابعاد بزرگ‌تر است. هر دوی اینها وقتی وارد جو زمین می‌شوند، تبدیل به شهاب‌سنگ می‌شوند. حالا فرق نمی‌کند این شهاب‌سنگ روی سر شما فرود بیاید، شهاب‌سنگ معروف ورامین در کاخ گلستان باشد و یا چلیابینسک که در فوریهٔ ۲۰۱۳ در روسیه فرود آمد.

6- خرس‌های قطبی و پنگوئن‌ها یک جا زندگی نمی‌کنند

خرس‌های قطبی و پنگوئن‌ها یک جا زندگی می‌کنند

قطب شمال و جنوب چه ارتباطی به یکدیگر دارند؟ بسیاری از افراد وقتی عکس‌ها و فیلم‌های قطب شمال را می‌بینند از خود می‌پرسند، پس پنگوئن‌ها کجا رفتند!؟ برای ما که ظاهر طبیعت را می‌بینیم قطب‌های شمال و جنوب زمین کاملاً شبیه به یکدیگر هستند، اما حقیقتاً این‌طور نیست. هر دو قطب به صورت کاملاً افراطی سرد هستند و شب‌ها و روزهای طولانی دارند اما در قطب جنوب خبری از خرس‌ها و در قطب شمال خبری از پنگوئن‌ها نیست. لطفاً به حریم شخصی آنها احترام بگذارید!

5- رعدوبرق دوبار به یک نقطه برخورد نمی‌کند

رعدوبرق دوبار به یک نقطه برخورد نمی‌کند

خوب آذرخش آن‌قدرها هم برای تشخیص این موضوع باهوش نیست! اینکه تعداد، شکل، تراکم و درصد آذرخش در مناطق مختلف متفاوت است و زمین نیز به اندازهٔ کافی برای پذیرش آذرخش‌ها بزرگ است، دلیل خوبی برای آن‌که به یک نقطه دو بار برخورد نکند، نیست. که اگر این‌طور بود ساختمان‌های بلند از برق‌گیر استفاده نمی‌کردند.

4- فصل‌ها به دلیل فاصلهٔ زمین از خورشید پدید می‌آیند

فصل‌ها به دلیل فاصله‌ی زمین از خورشید پدید می‌آیند

قطعاً اشتباه است چون در آغاز زمستان در نیم‌کرهٔ شمالی، زمین در نزدیک‌ترین فاصله به خورشید قرار دارد! مدار چرخش زمین به دور خورشید بیضی شکل است و خورشید در یکی از کانون‌های آن قرار دارد، اما این دلیل پیدایش فصل‌ها نیست. علت چیست؟ محور قطبی زمین خطی فرضی است که قطب‌های شمال و جنوب را به هم متصل می‌کند. این محور نسبت به صفحهٔ دایرة‌البروج یک زاویهٔ تقریباً ۲۳ درجه‌ای دارد. هنگامی که نیم‌کرهٔ شمالی در چرخش زمین، بیرون از مدار قرار می‌گیرد، تابش خورشید دیگر مستقیم نخواهد بود و ساکنان نیم‌کره، فصل زمستان را تجربه می‌کنند.

3- انسان‌های اولیه و دایناسورها هم‌عصر بوده‌اند

انسان‌های اولیه و دایناسورها هم‌عصر بوده‌اند

بسیاری از افراد هنوز بر این باورند! ولی درست نیست. انقراض دایناسورها تا پیدایش نخستین انسان‌ها بر روی کرهٔ زمین یک فاصلهٔ کوتاه ۶۵ میلیون ساله داشته است! در واقع این انقراض دایناسورها بود که زمینهٔ پیدایش جوندگان کوچک مانند پستانداران (بخوانید اجداد انسان) را پدید آورد.

2- شکر و شکلات بچه‌ها را بیش‌فعال می‌کند

شکر و شکلات بچه‌ها را بیش‌فعال می‌کند

شرکت در یک جشن تولد کودکانه که در آن مقدار زیادی شکلات، کیک، شیرینی و نوشیدنی‌های قنددار یافت می‌شود، این تصور را برای والدین به وجود می‌آورد که قند کودکان را بیش فعال می‌کند. هیچ‌گونه شواهد علمی برای این قضیه وجود ندارد. حتی ممکن است مواد دیگر مانند کافئین نیز مورد اتهام قرار بگیرند اما واقعیت این است که این انرژی ذخیره‌شدهٔ آنها برای جشن‌ها و یا شادی با هم بودن است که چنین تصوری برای شما به وجود می‌آورد. البته این به این معنا نیست که مصرف شکر را نباید محدود کرد.

1- موها و ناخن‌ها پس از مرگ رشد می‌کنند

رشد مو و ناخن نیاز به هضم مواد مغذی و انجام فرآیندهای سلولی دارد. بنابراین پس از مرگ هیچ دلیل علمی‌ای برای تولید کراتین در بدن و رشد مو و ناخن وجود ندارد. اینکه چنین تصور غلطی به وجود آمده است به دلیل خشک‌شدن و جمع‌شدن پوست پس از مرگ است، چیزی که ناخن و مو را در حال رشد نشان می‌دهد.

منبع فارسیبامیلو

منبع خارجیTime

محمد جعفری

محمد جعفری

من یک گرافیست هستم!

b2
9 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
علی
علی
۲۲ تیر ۱۳۹۸ ۲۰:۳۴

میمون ۹۹/۸ درصد شبیه به انسان بخاطر همون چند دهم درصد ما پستاندار نیستیم؟؟

RASUL.N
RASUL.N
۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۹:۲۰

سلام
آقا شما خودتون هم باور غلط علمی دارین…
یا شما دارین نظریه داروین رو تائید میکنین یا اینکه این مطلب ترجمه شدس و بعد از ترجمه یادتون رفته متن رو اصلاح کنین، آخه ما کِی از نسل پستانداران هستیم؟
(مورد 3 رو دقت کنین)

امیر
ادمین
۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۱:۲۹
Reply to  RASUL.N

سلام. ما دخل و تصرف در مطالب انجام نمی دیم، همونطور که رفرنس اصلی منتشر کرده ما هم منتشر می کنیم. در مورد این مطلب مجله تایم رفرنس مطلب هست.

morteza majidi
۲۳ دی ۱۳۹۷ ۰۴:۲۹
Reply to  RASUL.N

سلام دوست عزیز اگر به دنبال روایات مذهبی نسبت به افرینش انسان هستید پیشنهاد میکنم یکم حوضه تحقیاتتونو گسترده تر کنید اگر ما از نسل پسدانداران نیستیم پس رده جانوری ما انسانها چیه چرا بطور مستقل ولی با مشخصات پستانداران افریده شدیم چونکه ما مستقل افریده نشدیم فقط مورد لطف یا ظلم قرار گرفتیم و دچار جهش شدیم.چون به باور ادیان ما گونه های شناخته شده ای قبل از افرینشمون بودیم اگر گونه جدیدی بودیم پس چطور ماهیت ما قبل از بوجود اومدن مشخص بود
سلام اقای امامی لطفا تو پاسخگویی کمی نترس باشید ممنون

باشگاه سکوت
باشگاه سکوت
۲۲ تیر ۱۳۹۸ ۰۰:۱۹
Reply to  مرتضی

هر چی که اومدم بگم رو گفتی دمت گرم
مطلب هم عالی بود با قدرت ادامه بدید

باشگاه سکوت
باشگاه سکوت
۱۵ شهریور ۱۳۹۸ ۱۸:۲۹
Reply to  RASUL.N

ما از نسل پستان داران نیستیم؟؟؟؟
الله اکبر
مرد حسابی تو اصلا می دونی پستان دار یعنی چی؟؟؟

امیر
امیر
۱۴ مهر ۱۳۹۹ ۱۶:۵۵
Reply to  RASUL.N

باشه بابا تو یه موجود تکی ما پستانداریم

سارا
سارا
۲۰ شهریور ۱۳۹۶ ۱۵:۰۵

مرسی بابت اطلاعاتتون
شاد باشید

silence
silence
۱۵ شهریور ۱۳۹۶ ۱۳:۵۱

عاااااالی بود ممنون

b1