تلاش برای یافتن حیات هوشمند و به طور کلی هر نوع حیاتی فراتر از کره زمین، دهههای متمادی است که به مهمترین پروژه دانشمندان در عرصه اکتشافات فضایی مبدل شده است و هر کاوشگری که راهی فضا میشود، در راس ماموریت خود باید به دنبال نشانههای حیات بگردد. حاصل مطالعات چندین ساله دانشمندان به ارائه فهرستی از مکانهایی انجامیده که احتمال حضور فضاییها در آنها بسیار بالاست. وب سایت دیسکاوری در گزارشی به معرفی ۱۰ مکان احتمالی سکونت فضاییها پرداخته است.
10- شهابسنگها
تاکنون بالغ بر ۲۲ هزار نمونه شهابسنگ روی کره زمین یافت شده که بسیاری از آنها حاوی ترکیبات آلی و طبیعی بوده است. در سال ۱۹۹۶، گروهی از دانشمندان به شواهد قوی از وجود میکروفسیلهایی روی یک شهابسنگ مریخی که در قطب جنوب یافت شده بود، دست یافتند. این کشف نشان داد که بالغ بر ۳.۶ میلیارد سال قبل، حیات در سیاره سرخ وجود داشته است. این یافته همچنین تئوری انتقال حیات از سیارههای دیگر به زمین را تقویت میکند.
9- مریخ
سیاره سرخ مدتهای مدیدی هدف اصلی شکارچیان حیات فضایی بوده است و شواهد به دست آمده نیز حاکی از گذشته گرمتر و مرطوبتر مریخ، وجود بسترهای خشک شده رودخانهها، آثار یخهای قطبی، آتشفشانها و مواد معدنی که تنها در حضور آب شکل میگیرند، است. در سال ۲۰۰۸ کاوشگر «فینیکس» تصاویری از قطعات یخ در لایههای زیرین خاک مریخ ثبت و به زمین ارسال کرد. همین اواخر نیز دانشمندان ناسا موفق به ردیابی متان در اتمسفر مریخ شدند که نشان میدهد این سیاره هنوز زنده است. با وجود اینکه هنوز حیاتی در مریخ پیدا نشده اما محققان معتقدند موجودات روی این سیاره در جایی پنهانند.
8- یوروپا
به گفته دانشمندان، این قمر سیاره مشتری تنها محل سکونت میکروارگانیسم ساده نیست بلکه انواع حیات پیچیده را نیز در خود جای داده است. محققان معتقدند یک اقیانوس در اعماق سطح یوروپا نهفته است که حتی حاوی اکسیژن نیز میباشد.
7- کالیستو
دانشمندان ناسا کالیستو را یک قمر مرده و کسل کننده میدانستند تا اینکه احتمال وجود یک اقیانوس نمک در اعماق آن را کشف کردند. سفینه «گالیلئو» ناسا در عبور از کنار این دومین قمر بزرگ سیاره مشتری متوجه شد که میدان مغناطیسی آن متغیر است. این سفینه همچنین دریافت که یک سیارک با این قمر برخورد کرده و با وجود اینکه چنین برخوردی باید امواج شوک در سرتاسر بدنه این سیاره ایجاد میکرده است اما هیچ اثری از چنین امواجی وجود ندارد در نتیجه محققان به این احتمال رسیدند که یک اقیانوس آبی جلوی تبعات این برخورد را گرفته و این اقیانوس گونههایی از حیات پیچیده را در خود جای داده است.
6- تیتان
دانشمندان با بررسی دقیقتر این قمر زحل به شواهد بسیاری مبنی بر احتمال وجود حیات دست یافتهاند به جز اینکه دمای سطح تیتان منفی ۳۰۰ درجه فارنهایت است. با وجود اینکه تیتان فاقد نور خورشید است اما کاوشگر «هیوجنز» ناسا در سال ۲۰۰۵ موفق به ردیابی متان مایع روی سطح این مینی سیاره شد. در می۲۰۱۰ دو تیم از دانشمندان اعلام کردند که مدارگرد «کاسینی» نشان میدهد که تیتان ترکیبات شیمیایی نامتعارفی از هیدروژن و اکسیژن را در خود جای داده و این بدان معناست که اگر حیات روی این قمر یافت شود، با ساختاری کاملا متفاوت از حیات روی زمین خواهد بود و در بر گیرنده موجوداتی عجیب بدون کوچکترین شباهتی با موجودات زمینی است.
5- انسلادوس
در سال ۲۰۰۵ مدار گرد «کاسینی» در هنگام عبور از کنار این قمر زحل که در حال فوران یخ و گاز بود، موفق به ردیابی کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن شد، همه عناصر کلیدی برای حضور ارگانیسم زنده. نکته جالب توجه دیگر آن است که دما و جرم این سیاره نیز حاکی از وجود ذخایر آب در اعماق آن است. برخی اشکال حیات یافت شده در منافذ و حفرههای حرارتی زیردریایی در کره زمین و همچنین یخهای قطبی یعنی در مکانهایی که نور خورشید نمیرسد، دانشمندان را به این باور رسانده است که میکروبهای مشابه میتواند در قمر «انسلادوس» نیز وجود داشته باشد.
4- سیارههای خارج از منظومه شمسی
برخی برآوردها حاکی از آن است که کهکشان راه شیری به تنهایی ۴۰۰ میلیارد ستاره و بیشمار سیاره خارج از منظومه شمسی را در خود جای داده و این فقط آمارهای درون کهکشان ماست و بنابراین میلیاردها اجرام قابل سکونت میتواند وجود داشته باشد. هر سال دهها سیاره خارج از منظومه شمسی که دور ستاره دیگری غیر از خورشید ما میچرخند، کشف میشود که هر یک حاوی ترکیبات آلی و طبیعی است و اینها همه تنها قطرهای از یک دریاست.
3- سحابی «اوریون»
یک مجموعه ستارهای در راه شیری به تازگی به عنوان یک معدن طلا برای یافتن حیات مورد بررسی قرار گرفت. در می۲۰۱۰، تلسکوپ اروپایی «هرشل» اعلام کرد که در سحابی «اوریون» واقع در فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از زمین در جنوب کمربند «اوریون» نشانههایی از وجود مواد شیمیایی طبیعی که ایجاد حیات را امکانپذیر میکند، یافت شده است. اخترشناسان با بررسی دقیقتر دادههای جمعآوری شده موفق به ردیابی مولکولهای آب، منوکسیدکربن، فرمالدئید، متانول، دیمتیل اتر، هیدروژن سیانید، اکسیدسولفور و دی اکسید سولفور شدند.
2- ستارگان قرمز غولپیکر در حال مرگ
در سال ۲۰۰۵ یک تیم بینالمللی از ستارهشناسان دریافتند که ستارههای غولپیکر در حال مردن میتوانند سیارههای یخی را دوباره زنده کنند و این تولد مجدد میتواند به شکلگیری بسترهای تازهای از حیات منجر شود. فکر میکنید چرا کره زمین برای میزبانی حیات ایده آل است، جواب کوتاه این پرسش موقعیت مکانی خاص آن است. در واقع ما در فاصلهای بسیار مناسب نسبت به ستارهمان قرار گرفتهایم که سیارهمان را قابل سکونت کرده است. اگر فاصله ما نزدیکتر از این بود، تمامی آب زمین بخار میشد و اگر بیشتر بود، به یک سیاره یخی مبدل میشدیم.
دقیقا پیش از آنکه یک ستاره بمیرد، منفجر و وارد مرحله غول قرمز رنگ میشود بدین شکل که به سرعت از نظر سایز و درخشندگی شروع به متورم شدن میکند و در این حالت پرتوهای خورشیدی گرمکننده سیارات را تا شعاع بسیار دور به اطراف پرتاب میکند. حال اگر این پرتوها به یک قمر پیشتر منجمد یا یک سیاره خارج از منظومه شمسی برسد، لایههای یخی این اجرام سیارهای ذوب میشود و به حالت مایع در میآید و زمینه شکلگیری حیات درون یک اقیانوس جاری فراهم میشود.
1- بخشهای کشف نشده جهان
عالم فضایی بینهایت وسیع مملو از سیارهها، ستارهها، منظومهها، سحابیها، گاز و گرد و غبار است و برای بشر اکتشاف تمام آن امری غیرممکن است و بنابراین حیات میتواند در آن سوی جهان وجود داشته باشد جایی که ما توان یافتن آن را نداریم. ضمن اینکه حیات در سیارههای دیگر ممکن است لزوما مشابه حیات در کره زمین نباشد. همه آنچه که ما درباره حیات میدانیم، آن است که باید از اسیدهای آمینه DNA تشکیل شده باشد و برای بقا نیز نیازمند آب است اما استفان هاوکینگ، مشهورترین اخترفیزیکدان جهان معتقد است حیات میتواند به شیوهای غیرقابل تصور برای ما در سیارههای دیگر وجود داشته باشد، حیاتی که مبتنی بر کربن نباشد. بدین شکل ممکن است بیگانگان فضایی در مقابل دیدگانمان باشند اما ما به دلیل استفاده از عینکهای زمینی، قادر به دیدن آنها نیستیم. در هر حال، تلاش برای یافتن حیات فضایی همچنان ادامه دارد و بیایید امیدوار باشیم که فضاییها در صورت مواجهه با ما، رفتاری دوستانه داشته باشند.
smile خیلی جذاب بود، ممنون استفاده کردم
جالب بود،ممنون،یاشا
ترک زبانی؟منم هستم smile smile
واقعا ممنونم…در این آشفته بازار اینستاگرام..یه جا پیدا میشه کلی مطلب با ارزش بخونیم..فقط فک میکنم این سایت ها خیلی کم بروز میشن و خیلی از مطالب برای سال ها پیشه
انسلادوس
ممنون داود جان، تصحیح شد smile
اقا سایتتنون عالیه 2 ساعته دارم توش میگردم خسته نشدمه عالللییییییییییییییی smile smile smile
سلام پارسا جان، خواهش می کنم ازت. همین نظرات شما به ما انرژی می ده برای ادامه کار heart
واقعا راست میگه سایت شما عالیییییییییییی من هر شب قبل از خواب قسمتی از مطالب شما رو مطالعه می کنم و بسیار متشکرم
لطف داری آنا جان، خوشحالم که مطالب برات مفیده :rolleyes: