مجله علمی «نشنال جئوگرافیک» به معرفی ابداعات و طراحیهایی پرداخته است که با هزینه کم تولید و کارایی بالا میتوانند به نجات دنیا و بهبود شرایط زندگی در کشورهای درحال توسعه کمک کنند. اغلب اشیای جدیدی که با طراحیهایی عجیب عرضه میشوند گران هستند و برای عموم مردم کاربرد چندانی ندارند. این درحالی است که بعضی از طراحیها همزمان از زیبایی برخوردارند و هم میتوانند برای جمعیتهای کشورهای درحال توسعه بسیار کاربردی باشند. به همین دلیل است که یک طراحی خوب، همیشه مفید و انسانی است.
در این راستا، مجله علمی «نشنال جئوگرافیک» به معرفی طراحیهایی پرداخته است که نوآورانه بودهاند و به دلیل ویژگیهایی که دارند میتوانند به بهبود وضعیت زندگی در دنیا و نجات زمین کمک کنند.
10- اختراع دوباره چرخ
در فضاهای روستایی کشورهای فقیر، آب تمیز و بهداشتی کیلومترها از محل زندگی مردم فاصله دارد. دور بودن آب آشامیدنی سالم منجر به شیوع بیماریهای همهگیر شده و زنان و کودکان را در معرض خطر قرار میدهد. از سویی دیگر حمل آب به صورت پیاده در مسیرهای طولانی بسیار دشوار است. به همین دلیل در آفریقای جنوبی چرخی به اسم sturdy Q Drum (غلطک ستبر کیو شکل) طراحی شده است که میتواند با کمترین سختی حدود ۵۰ لیتر آب را در خود حمل کند. این غلطک در حقیقت یک مخزن ۵۰ لیتری آب است که ظاهری شبیه به چرخ دارد و بنابراین به راحتی روی زمین حرکت میکند.
9- تیوب اسپری آسم
«ایروشامبر» وسیلهای شبیه به قیف است که سر اسپریهای آسم نصب میشود و به کودکان کمک میکند که راحتتر از این اسپریها استفاده کنند. قیفهای معمولی، پلاستیکی بوده و بیش از ۲۰ دلار قیمت دارند. این قیمت برای کشورهای درحال توسعه بسیار بالا است و در این کشورها بیماریهای تنفسی کودکان در حال رشد است. اکنون یک طراح مکزیکی قیفی را طراحی کرده است که از جنس کاغذ است و تنها حدود یک دلار قیمت دارد.
8- مثل یک مامان کانگرو
حدود ۱۹ میلیون کودک همه ساله در کشورهای درحال توسعه متولد میشوند. بسیاری از این کودکان به دلیل گرمای هوا و عدم دسترسی خانوادهها به سیستمهای تهویه و خنک کننده نمیتوانند دمای بدن خود را تنظیم کنند و در اثر گرمازدگی جان خود را از دست میدهند. در این راستا در هند یک نوع «آغوش» (Embrace) کیسه مانند شبیه به کیسه کانگرو طراحی شده است که میتواند به خنک کردن کودکان کمک کند.
7- یخچال قابل حمل شنی
این یخچال برپایه یک تکنیک قدیمی نگهداری مواد غذایی استوار شده است. در این تکنیک که سیستم «ظرف در ظرف» نام دارد، آب داخل شن مرطوبی که در ظرف بزرگتر است بخار شده و در اثر این بخار سرما ایجاد میشود. این سرما به ظرف کوچکتری که داخل ظرف بزرگتر قرار دارد و محتوی مواد غذایی است منتقل میشود، به این ترتیب مواد غذایی برای یک مدت طولانی نگهداری میشوند. در این یخچال قابل حمل شنی که در نیجریه طراحی شده است، گوجه فرنگیها به جای چند روز میتوانند هفتهها نگهداری شوند.
6- فیلتر آب
حدود ۹۰۰ میلیون نفر در دنیا از آب آشامیدنی بهداشتی محروم هستند. فیلتر LifeStraw میتواند تعداد باکتریها و ویروسهای داخل آب آشامیدنی که از منابع نامطمئن به دست میآیند را کاهش دهد. پس از زلزله هائیتی هزاران نمونه از این فیلتر به مردم زلزله زده این کشور اهدا شد. فیلتر LifeStraw که در کنیا طراحی شده است میتواند حدود ۶۰۰ لیتر آب را تصفیه کند.
5- زغال چغندر قند
سوزاندن چوب و فضولات جانوری مهمترین منبع انرژی برای بسیاری از مردم در کشورهای درحال توسعه است. استفاده از این منابع انرژی منجر به جنگل زدایی و گسترش بیماریهای تنفسی میشود. اکنون در کشور هائیتی زغالهایی قالبی شکل طراحی شدهاند که به جای کربن چوب از شاخههای خرد شده چغندر قند ساخته شدهاند. چغندر قند یک منبع گیاهی بومی بسیار فراوان است و بنابراین شاخههای بریده و زائد این گیاه برای تولید این زغالها در دسترس قرار دارد. از سویی دیگر این زغالها به روشی بسیار تمیزتر میسوزند و آلودگیهای فضولات جانوری و چوب را ندارند.
4- سفالهای خورشیدی
سفالهای نیروی خورشیدی (Solé Power Tiles) شبیه به سفالهای سنتی هستند که در کشورهای آفتابی (برای مثال ژاپن) کاربرد دارند اما به رنگ آبی هستند. در ساخت این سفالها به جای خاک رس از یک پلیمر مقاوم استفاده شده است و در حقیقت پنلهای خورشیدی فتوولتائیکی منحنی شکلی هستند که قادرند در هر روز به اندازهای انرژی تولید کنند که ۷۰ درصد از هزینه برق یک خانواده متوسط آمریکایی را کاهش دهند. این سفالها در آمریکا طراحی شدهاند.
3- نور خورشید
حتی امروز نیز چراغ نفتیهای خطرناک تنها منبع نور برای میلیونها نفر در سراسر دنیا هستند. اکنون یک چراغ روشنایی به نام MightyLight طراحی شده است که با انرژی خورشید کار میکند. این چراغ ایمنتر، تمیزتر و انطباقپذیرتر از چراغهایی هستند که با شعله حاصل از اشتعال نفت و یا روغن چراغ، نور میدهند. این چراغها را میتوان به دیوار نصب کرد. MightyLight برپایه فناوری «دیودهای ساطع کننده نور» (ال.ای. دی) قرار دارد و بنابراین حداقل میتواند به مدت ۳۰ سال کار کند. این چراغها را طراحان هندی توسعه دادهاند.
2- شارژر سمعک
قیمت بالای باتریهای قابل حمل ویژه سمعکها در کشورهای درحال توسعه یک هزینه سنگین را به سبد خانوار افرادی که از این دستگاهها استفاده میکنند تحمیل میکند. این شارژر انرژی خورشیدی قادر است هم باتریهای کوچک در ابعاد سمعکها و هم باتریهای معمولی قابل شارژ را شارژ کند. به این ترتیب هزینه استفاده از سمعکها تاحد چشمگیری کاهش مییابد. بیش از ۶ هزار نفر در آفریقا، آمریکای مرکزی، خاورمیانه و آسیا از این شارژر که در کشور «بوتساوانا» طراحی شده است استفاده میکنند.
1- موتورسیکلت الکترونیکی
بیشتر بخشهای این موتورسیکلت که Enertia نام دارد با مواد بازیافتی ساخته شدهاند. باتریهای Enertia با اتصال به پریز برق ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت شارژ میشوند و میتوانند شارژ خود را تا مسافت ۶۰ کیلومتر با سرعت حداکثر ۹۰ کیلومتر بر ساعت حفظ کنند. این موتورسیکلت که در آمریکا طراحی شده و نسخه سریعتر موتور Empulse است بدون انتشار مواد سمی و گازهای گلخانهای حرکت میکند و قرار است از سال ۲۰۱۱ عرضه شود.
سایت جالبیه مرسی از مطالب خبوتون
می شود باربند هایی برای ماشین ها طراحی کرد که روی باربند پنل خورشیدی باشد و داخل باربند هم چهارپنل خورشیدی باشد که در مواقعی که پیک نیک می رویم این پنل ها را به صورت کشویی بیرون بکشیم که با آن که روی باربند است می شود پنج عدد با این تعداد فکر می کنم بدون روشن کردن ماشین بتوان برق کولر ماشین را تامین کرد در این طرح نیازی به باتری برای ذخیره نیست البته اگر باتری باشد می توان در حال حرکت ماشین هم با پنل روی باربند برق ذخیره کردشاید برق کافی برای یخچال ماشین هم… بیشتر بخوانید »
با تشکر از سایت خوب شما .از کسانیکه در زمینه اخبار تکونولوژی وسئو علاقه مند به اطلاعات بیشتر میباشند به طراحی سایت ما مراجعه نمایند
سایت بسیار جامعی دارین … ممنونم و خسته نباشین wink