عکس-کاور-موبایل
b1
خانه » ۱۰ تا از فناوری هایی که سبک زندگی بشر را عوض کردند!

۱۰ تا از فناوری هایی که سبک زندگی بشر را عوض کردند!

b3

برخی از ابداعات انسان، تنها در چند دهه، شیوه زندگی انسان‌های سراسر جهان را تغییر دادند. امروز کمتر کسی می‌تواند تصور کند بدون هواپیما، گوشی همراه، اینترنت و…… زندگی به چه شکل خواهد بود!

ابداعات پدیده‌های جالبی هستند. گاهی در عرض چند دهه، یک ابداع تازه می‌تواند صنعتی را دگرگون کند یا سبک زندگی مردم را به کلی تغییر دهد. برای نمونه، خودرو، تنها در چند دهه سیستم حمل و نقل و جابه‌جایی مردم را دگرگون ساخت.

به گفته اریک شاتسبرگ، ‌ استاد تاریخ علم در دانشگاه ویسکانسین، این تحول خیلی هم غیرمعمول نیست. وی می‌گوید: ‌ «فناوری‌ها دنیای ما را تغییر می‌دهند، اما این تغییرات فقط در نتیجه انتخاب‌های انسانی که در درجه اول برای ساخت آن‌ها و بعد برای گسترش آن در سراسر جهان صورت می‌گیرد، ‌اتفاق می‌افتند».

در طی قرن گذشته، ‌فناوری‌های تازه‌ای پا به عرصه وجود گذاشتند که کسی که در دوران تلگراف زندگی می‌کرد، به سختی می‌توانست حتی آن‌ها را تصور کند. دیسکاوری به ۱۰ فناوری جدید پرداخته که زندگی ما را به کلی تغییر داده‌اند و حتی روی فرهنگ زندگی ما هم تاثیر گذاشته‌اند.

10- هواپیما

هواپیما

در زمان جنگ جهانی اول، ‌ برای اولین بار از هواپیما‌ها در صحنه جنگ استفاده شد. سپس در دهه ۱۹۳۰ از آن‌ها برای جابه‌جایی‌های پستی و تعداد محدودی از مسافران استفاده شد. هواپیماهای جت در اواخر جنگ جهانی دوم پدیدار شدند و در سال ۱۹۵۲، ارائه سرویس به مسافران آغاز شد. بدین ترتیب، برای اولین بار، مردم توانستند سفر کردن تنها در یک روز را تجربه کنند. سفرهای هوایی باعث شد که مناطق دوردست، به مناطق توریستی بدل شوند و سفر از قاره‌ای به قاره دیگر، تنها در طول یک شب، ‌ممکن شود.

9- سلاح‌های هسته‌ای

سلاح-هسته‌ای

معمولا وقتی صحبت از فناوری‌هایی به میان می‌آید که تغییرات بزرگی ایجاد کرده‌اند، ‌ بحث‌های اقتصادی و تجاری مطرح می‌شوند، اما از آن‌جا که نیروی هسته‌ای نتوانست بازار منابع انرژی دیگر را واقعا کساد کند، این سوال به وجود می‌آید که آیا سلاح‌های هسته‌ای نحوه جنگ بین کشور‌ها را تغییر دادند یا نه؟ البته اینکه وجود بمب‌های اتمی، تعارض‌های موجود در جنگ سرد را پیچیده‌تر ساخت، یک واقعیت روشن است. برای برخی از کشور‌ها، داشتن بمب اتم همراه با منفعت بود، ‌اما روی کشورهایی که آسیب دیدند، تاثیری گذاشت که هرگز محو نشد.

8- ای. کی- ۴۷

کلاشنیکف

ای. کی- ۴۷، مخفف اوتومات کلاشنیکف مدل سال ۱۹۴۷ است. این سلاح با طراحی ساده و نیرومند خود، شیوه جنگ‌ها را تغییر داد. حتی یک کودک سرباز هم می‌توانست از آن استفاده کند. طراحی این سلاح در آن زمان، باعث می‌شد که تولیدش ساده و ارزان‌قیمت باشد. ناگهان، حتی ارتش‌هایی که پول چندانی نداشتند، ‌ توانستند به اندازه قدرت‌های بزرگ و ثروتمند، و با‌‌ همان کیفیت، سلاح داشته باشند. به دنبال این روند، گروه‌های تروریستی و بزهکار هم مسلح شدند. در سال ۲۰۰۷ بانک جهانی تخمین زد که تنها در آفریقا، در خرید و فروش سلاح، آن هم با کمترین قیمت (حدود ۲۶۷ دلار به طور میانگین)، ۷۵ میلیون قبضه اسلحه در گردش است.

7- آنتی‌بیوتیک‌ها و واکسن‌ها

واکسن

با اینکه تولید واکسن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها در قرن ۱۹ آغاز شد، ‌ اما تا رسیدن به مرحله تولید انبوه، هنوز ده‌ها سال وقت لازم بود. با ورود آن‌ها به بازار، برخی بیماری‌ها که قبلا کشنده بودند، درمان و حتی ریشه‌کن شدند. برای مثال، مرض آبله که در گذشته یک‌سوم مبتلایان را می‌کشت، آخرین بار در سال ۱۹۷۷ گزارش شد و یا بیماری فلج اطفال که باعث معلولیت افراد زیادی می‌شد، امروزه در بسیاری از کشورهای جهان ریشه‌کن شده است.

6- مدارهای یکپارچه

مدار

نیمه‌رسانا‌ها تقریبا از دهه ۱۸۶۰ شناخته‌شده بودند. اما در دهه ۱۹۴۰ بود که بشر به درک مورد نیاز از فیزیک کوانتوم رسید و آزمودن جدی مدارهای یکپارچه را آغاز کرد. از وقتی که به آن‌ها دست یافته‌ایم، ‌ روز به روز کوچک‌تر، سریع‌تر و ارزان‌تر شده‌اند، روندی که امروزه همچنان هم ادامه دارد. مدارهای یکپارچه از طریق رایانه‌ها،‌ام. پی. تری. پلیر‌ها و بسیاری امکانات رسانه‌ای دیگر، زندگی امروزی ما را متحول ساخته‌اند. فقط کافی است نگاهی به اطراف خود بیاندازید تا ردپای آن‌ها را همه جا ببینید.

5- رایانه شخصی

لپ-تاپ

اولین رایانه‌های شخصی در دهه ۱۹۷۰ و اوائل دهه ۱۹۸۰ ساخته شدند، که البته در مقایسه با رایانه‌های امروزی، ‌ قادر به انجام کار زیادی نبودند. بسیاری از آن‌ها، از جمله اولین اپل در سال ۱۹۷۶، ‌به صورت کیت فروخته شدند. در ۱۹۷۷، حدود ۴۸ هزار دستگاه رایانه شخصی فروخته شد و تا دهه ۱۹۸۰، این رقم به میلیون‌ها رسید. می‌توانید آن‌ها را با رایانه‌های امروزی مقایسه کنید: ‌ تنها ۶۴ کیلوبایت حافظه! سازندگان رایانه‌ها، کوشیدند کیفیت و البته کمیت را بالا ببرند. تا سال ۲۰۰۱، ۱۲۵ میلیون دستگاه رایانه به فروش رسید و تا ۲۰۱۰ این رقم به ۳۵۰ میلیون رسید!

4- اینترنت

اینترنت

شروع داستان اینترنت، با ایجاد روشی برای برقراری ارتباط بین دانشمندان و مهندسین از طریق رایانه‌هایشان آغاز شد، اما تنها در چند سال به پدیده‌ای جهانی بدل شد. امروزه تصور زندگی بدون اینترنت دشوار است. اینترنت روش ما در خرید، سفر، آموزش و برقراری ارتباط با دیگران را تغییر داده است. اینترنت موقعیت فروشندگان، آژانس‌های مسافرتی، آژانس‌های جدید و حتی ضبط آثار هنری را هم تغییر داد.

3- گوشی‌های همراه

موبایل

وسیله‌ای که در ابتدا در دهه ۱۹۸۰ یک اسباب‌بازی در دست افراد ثروتمند و معروف بود، ‌ در اوایل دهه ۲۰۰۰ به کشورهای در حال توسعه هم رسید. شبکه‌های تلفن همراه با حذف نیاز به ساختن زیرساخت‌های لازم برای خطوط زمینی، هزینه ارتباطات را بسیار کاهش دادند. در اروپا، شرکت‌های خدمات تلفن همراه، سرویسی به نام «هر جا می‌روید پرداخت کنید» و نیز برنامه‌های ارزان‌قیمت ارائه کردند. امروزه شبکه‌های نسل ۳ و ۴ می‌توانند ترافیک اطلاعات بیشتری را پوشش دهند و گوشی‌های همراه می‌توانند در حد رایانه‌های ابتدایی، بسیاری از نیازهای کاربران را پاسخگو باشند.

2- کانتینرهای باری

کانتینر

در دهه ۱۹۵۰، کیت ترانتلینگر طراحی کانتینرهای باری را بهبود بخشید و بلند کردن آن‌ها با جرثقیل و بارکش‌ها را ساده‌تر و البته ارزان‌تر ساخت. این طراحی جدید هزینه‌های بارگیری و تخلیه بار را کمتر کرد که امروزه هم از‌‌ همان استفاده می‌شود. در واقع سایر ابداعات، گسترش خود را مدیون این ابداع هستند.

1- رسانه‌های دیجیتال

رسانه-دیجیتال

آیا فیلم‌های نگاتیوی را که برای عکاسی مورد استفاده قرار می‌گرفتند به یاد دارید؟ کتاب‌های کاغذی را چه‌طور؟ آن‌ها همان‌طور که تلگراف از دور خارج شد، ‌ برای برخی از مردم، کم‌کم حذف شده‌اند. در حال حاضر، بسیاری از مردم دیگر از دوربین‌های دیجیتال استفاده می‌کنند. حتی با کتاب‌های الکترونیک، کتاب‌های کاغذی هم ممکن است کم‌کم ناپدید شوند.

منبع فارسیخبرآنلاین

منبع خارجیDiscovery

امیر

امیر

من امیر هستم، موسس این سایت. ۳۰ سال سن دارم و از سال ۲۰۱۰ به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مربوط به وبمستری می‌پردازم. در حال حاضر به طراحی و بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی مشغولم. امیدوارم از مطالب لذت ببرید، منتظر خوندن نظراتتون هستم.

b2
1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
امیر
امیر
۱۲ آذر ۱۳۹۶ ۱۳:۲۸

فناوری همراه با دانش ، نیاز امروز mrgreen
استفاده صحیح از فناوری ، راهگشای امروز و فردا
سپاس از شما

b1