کلمه آسمانخراش در اواخر قرن ۱۹ به عنوان نتیجه حیرت عموم از ساختمانهای بلند ساخته شده در شیکاگو و نیویورک محبوب شد. امروزه آسمانخراشها به طور فزایندهای چشمانداز مشترکی در شهرهای بزرگ هستند، چرا که نسبت مطلوبی از فضای قابل اجاره طبقه در واحد سطح زمین را ارائه میدهد. آنها تنها برای فضای اقتصادی ساخته نشدهاند. مانند معابد و برجهایی از گذشته، آسمانخراشها نماد قدرت اقتصادی شهر در نظر گرفته میشوند. آنها نه تنها معرف نیمی از چهره شهر هستند، بلکه به تعریف هویت شهر هم کمک میکنند.
10- گِرکین (Gherkin)
سنت ماری ۳۰، همچنین شناخته شده به عنوان برج خیارشوری گرکین (Gherkin)، آسمانخراشی در منطقه مالی اصلی لندن است که در دسامبر ۲۰۰۳ به پایان رسید. این ساختمان ۱۸۰ متر ارتفاع و ۴۰ طبقه دارد. ساخت آن نماد شروع رونق ساخت و ساز جدید در لندن بود. نام آن اشاره به طرح غیر معمول و ظاهر ساختمان دارد. این ساختمان با استفاده از روش صرفه جویی در انرژی، اجازه میدهد نیمی از قدرت مشابه یک برج به طور معمول استفاده شود. مستأجر اولیه آن سوئیس، یک شرکت بیمه اتکایی جهانی بود.
9- بانک برج چین (Bank of China Tower)
بانک برج چین، یکی از آسمانخراشهای قابل توجه در هنگ کنگ است. این ساختمان با ۳۰۵ متر ارتفاع از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ بلندترین ساختمان در هنگ کنگ و آسیا بود. ساختار اکسپرسیونیسم در طراحی این ساختمان شبیه شاخههای بامبو در حال رشد است که نماد امرار معاش و رفاه میباشد. برای لبههای تیز و نماد منفی اشکال متعدد ایکس در طراحی اصلی آن توسط برخی از تمرین کنندگان فِنگشویی مورد انتقاد قرار گرفت. سکوی مشاهده کوچکی در طبقه ۴۳ وجود دارد که برای عموم باز است.
8- برج سیرز (Sears Tower)
برج سیرز ۱۰۸ طبقه و ۴۴۲ متر ارتفاع دارد و آسمانخراشی در شیکاگو میباشد. در زمان اتمامش در سال ۱۹۷۳، بلندترین ساختمان در جهان بود، فراتر از برج مرکز تجارت جهانی در نیویورک. سکوی مشاهده در طبقه ۱۰۳ ساختمان قرار دارد و معروفترین جاذبه توریستی در شیکاگو است. گردشگران میتوانند روزی که در ساختمان باد میوزد را تجربه کنند. آنها میتوانند دشت ایلینوی و تمام دریاچه میشیگان را در یک روز روشن ببینند. بالا رفتن از هرکدام از دو آسانسور ۶۰ ثانیه طول میکشد. در ۱۶ جولای ۲۰۰۹ نام برج سیزر به برج ویلیس (Willis Tower) تغییر کرد.
7- مرکز مالی جهانی شانگهای (Shanghai World Financial Center)
مرکز مالی جهانی شانگهای در پودُنگ قرار دارد که ترکیبی از دفاتر، هتلها، اتاقهای کنفرانس، رصدخانه و مراکز خرید میباشد. هتل پارکهایت شانگهای شامل ۱۷۴ اتاق و سوئیت میباشد. و در سال ۲۰۰۷ این آسمانخراش با ۴۹۲ متر ارتفاع در صدر قرار گرفت و بلندترین سازه در چین از جمله هنگ کنگ شد. ویژگی اصلی طراحی ساختمان وجود سوراخی دایرهای شکل در بالا بود. طراحی اصلی دایرهای، باعث تظاهرات برخی از چینیها که آن را بیش از حد شبیه خورشید پرچم ژاپن میدانستند شد. طراحی جایگزین قرار دادن سوراخی ذوزنقهای به جای دایره بود که با توجه به نظر برخیها باعث میشد ساختمان مانند درب باز کن قوطیهای غول پیکر به نظر برسد.
6- تایپه ۱۰۱ (Taipei 101)
تایپه ۱۰۱ با ارتفاع ۵۰۸ متر بلندترین آسمانخراش جهان تا سال ۲۰۰۷ بود، که زمانی از برج دبی هم پیشی گرفته بود. تایپه ۱۰۱ برای مقاومت در برابر گردباد و لرزش زلزله رایج در تایپه و تایوان طراحی شده است. ارتفاع ۱۰۱ طبقه یادآور زمان تجدید میباشد؛ قرن جدید که رسید برج (۱۰۰+۱) ساخته شد. این برج دارای یک سری از هشت بخش در هر هشت طبقه میباشد. در فرهنگ چینی عدد هشت، فراوانی، رفاه و ثروت خوب را به همراه دارد.
5- ساختمان کرایسلر (Chrysler Building)
ساختمان کرایسلر آسمانخراش هنر دکو (Art Deco) در شهر نیویورک، واقع در سمت شرق منهتن است. قبل از اینکه ساختمان امپایر استیت از ۱۹۳۱ از آن پیشی بگیرد، به مدت ۱۱ ماه بلندترین ساختمان جهان بود. در زمان ساخت و ساز آن رقابتهای شدیدی در نیویورک برای ساخت بلندترین آسمانخراش جهان وجود داشت. با وجود سرعت بسیار زیاد در ساخت و ساز (به طور متوسط ۴ طبقه در هر هفته ساخته میشد) هیچ کارگری در طول ساخت این آسمانخراش فوت نکرد. ساختمان کرایسلر یک مثال کلاسیک از هنر معماری دکو است و توسط بسیاری از معماران معاصر به عنوان یکی از بهترین ساختمانها در شهر نیویورک در نظر گرفته میشود.
4- برج دبی (Burj Dubai)
برج دبی یا برج خلیفه در حال حاضر بلندترین سازهٔ جهان است که هنوز هم هر روز بلندتر میشود و نطقه عطفی در دبی میباشد که شما احتمالاً نمیتوانید دیدن آن را از دست بدهید. پس از اتمام آن، ۸۱۸ متر ارتفاع دارد. هتل آرمانی ۳۷ طبقه پایینتر برج را اشغال کرده است. استخر فضای باز در طبقه ۷۸ برج واقع شده است. دفاتر شرکتهای بزرگ و سوئیتها اکثر طبقههای باقی مانده را پر کردهاند به جز یک لابی در طبقه ۱۲۳ و رصدخانه در طبقه ۱۲۴.
3- برجهای دوقلوی پتروناس (Petronas Twin Towers)
برجهای دوقلوی پتروناس قبل از اینکه در سال ۲۰۰۴ تایپه ۱۰۱ از آن پیشی بگیرد بلندترین ساختمان در جهان بود. با این حال هنوز هم بلندترین برج ساختمان دو قلو در جهان میباشد. برجهای ۸۸ طبقه تا حد زیادی با بتنهای تقویت شده ساخته شدند و با فولاد و نمای شیشه که تا حد زیادی شبیه نقوش موجود در هنر اسلامی، بازتابی از دین اسلام در مالزی میباشند طراحی شدهاند. این برج دارای یک پل هوایی بین دو برج در طبقه ۴۱ و ۴۲ میباشد. این پل هوایی به عنوان یک دستگاه ایمنی عمل میکند به طوری که در شرایط اضطراری در یک برج، مردم میتوانند با عبور از پل هوایی به برج دیگر منقل شوند.
2- برج العرب (Burj Al Arab)
برج العرب یا در حقیقت هتل برج عرب با ۳۲۱ متر ارتفاع، دومین ساختمان بلند در جهان است که به طور انحصاری به عنوان هتل استفاده میشود. با این حال هتل ریوگیانگ در پیونگ یانگ، کره شمالی ۹ متر بلندتر است، و همچنین برج رز در دبی با ۳۳۳ متر ارتفاع از برج العرب بلندتر است و تبدیل به بلندترین هتل جهان شده است. یکی از رستورانهای آن ۲۰۰ متر بالاتر از خلیج فارس قرار دارد و چشم انداز دیدنی و جذابی را از دبی ارائه میدهد. برج العرب در جزیرهای مصنوعی قرار دارد که توسط پلی منحنی به خشکی متصل میشود. این برجی ایده آل است که برای نماد تحول شهری دبی که به تقلید از بادبان یک قایق میباشد طراحی شده است.
1- ساختمان امپایر استیت (Empire State Building)
اگرچه امپایر استیت دیگر بلندترین ساختمان در جهان نیست، اما هنوز هم یکی از معروفترین و در بسیاری از فیلمهای کلاسیک از جمله کینگ کنگ برجسته میباشد. امپایر استیت برای بیش از ۴۰ سال بلندترین ساختمان بود تا زمانی که در سال ۱۹۷۲ توسط برج مرکز تجارت جهانی تحت الشعاع قرار گرفت. این ساختمان در سال ۱۹۳۱ هم زمان با رکود بزرگ افتتاح شد، در نتیجه بسیاری از فضای اداری آن اجاره نشد. این ساختمان تا سال ۱۹۵۰ سودآور نبود. امپایر استیت محبوبترین رصدخانه فضای باز در جهان را دارد که چشم اندازی ۳۶۰ درجه را از شهر نیویورک ارائه میدهد.
سایتتون خوب بود ولی ماینینگ تون خوب نیست من به ساییتون سر میزدم ولی الان رفت به لیست سیاه neutral