هنگامی که از گنجینههای معماری صحبت میشود، خانهٔ اپرا اغلب ارزشمندترین گوهر شهر است. بهترین خانههای اپرا تنها برای به نمایش گذاشتن مفهومها و صداهای بلند و زیر و بمدار ساخته نشدهاند بلکه به جهان نشان میدهند که این شهر سطح بالایی از فرهنگ، قدرت و ثروت را به دست آورده است. علاوه بر ارائهٔ تجربهٔ به یاد ماندنی تئاتر، خانههای اپرا فرصتی هیجانانگیز را برای مشاهدهٔ ساختارهای طراحی شده توسط برخی از محترمترین معماران تاریخ به مسافران ارائه میدهند. چه با پیوستن به اجرای اپرای مورد علاقه و یا تور تئاتر، خانههای اپرای برتر در جهان جز جاذبههای گردشگری محبوب باقی میمانند.
10- سالن تئاتر بولشوی (Bolshoi Theatre)
سالن تئاتر بولشوی در طول تاریخ طولانی خود چندین بار بازسازی و نوسازی شد، این تئاتر از مسکو آغاز شد و در ابتدا از آجر بود و ساختار سنگیاش در دههٔ ۱۹۷۰ ساخته شد. ساختمان کنونی توسط معمار آندره میخائیلوا طراحی و درسال ۱۸۲۴ تکمیل شد. تئاتر نئوکلاسیک با فرشهای شرقی غنی شد. اینجا با ۴ بالکن و گالری از بسیاری از خانههای اپرا جهان کوچکتر است. شایعه شد که بازسازی سال ۲۰۱۱ تا یک ملیارد دلار هزینه داشته است که تا حد زیادی برای بهبود سیستم صوتی سالن تئاتر بوده است.
9- خانه اپرای مجارستانی (Hungarian State Opera House)
خانه اپرای مجارستانی در سال ۱۸۸۴ تکمیل شد و در بوداپست قرار دارد که به عنوان مهمترین دستاورد معماری مجارستان در نظر گرفته میشود. ساختار نئو رنسانس با نقاشیها و مجسمههایی که توسط مشهورترین هنرمندان کشور ایجاد شده، طراحی شده است و دارای لوسترهای عظیم گرد برنزی میباشد. این خانهٔ اپرا به خاطر سیستم صوتی عالیاش شناخته شده میباشد، و سالن تئاتر آهنگسازان مشهور جهان از جمله گوستاو مالر و اتو کلمپرر را جذب کرده است.
8- خانه اپرا متروپلیتن (Metropolitan Opera House)
خانه اپرا متروپلتین در مرکز لینکن در نیویورک ، به خاطر کارهای نوآورانه و استادانهٔ خود و همچنین برای اجرای موفقترین خوانندگان جهان مشهور میباشد. به خاطر سیستمهای صوتی و خطوط دید عالی ، اینجا به عنوان اولین خانه اپرا که در سال ۱۹۶۶ افتتاح شد تحسین میشود. این خانه اپرا توسط معمار والاس هریسون طراحی شده که دارای نمای سنگ آهک سفید با مجموعهای از قوسهای بزرگ میباشد.
7- سالن تئاتر کولون (Teatro Colon)
سالن تئاتر کولون در سال ۱۹۰۸ افتتاح شد و در بوئنوس آیرس قرار دارد که توسط معماران سلسلهای که ممکن است سبکی گلچین شده را به کار گیرند، طراحی شده است. با نزدیک به ۲۵۰۰ صندلی و جای ایستادن برای ۱۰۰۰ نفر ، سالن تئاتر کولون تا زمان تکمیل خانه اپرای سیدنی در سال ۱۹۷۳، به عنوان بزرگترین خانه اپرا در جهان شناخته میشد. لوچیانو پاواروتی مشهور ، این سالن را به خاطر سیستم صوتی بی نقصش تحسین میکرد، قابل ذکر است که این ویژگی همیشه برای یک خواننده خوش یمن نبود. او میگفت اگر کسی بد آواز بخواند، یک نفر فوراً متوجه میشود.
6- سالن تئاتر دی سان کارلو (Teatro Di San Carlo)
سالن تئاتر دی سان کارلو در ناپال عنوان قدیمیترین خانه اپرا فعال در اروپا را دارد. اینجا توسط پادشاه چارلز از بوربن ساخته شده و این سالن تئاتر قرمز و طلایی به کاخ سلطنتی متصل شده بود. خانه اپرا در سال ۱۷۳۷ تکمیل شد و معیارهایی را بنا کرد که معماران بعدی با تلاش آنها را دنبال کردند. شش ردیف صندلی به شکل نعل اسب است. چندین میلیون دلار صرف نوسازی تئاتر گردید و در سال ۲۰۱۰ کامل شد.
5- اپرای وین (Vienna State Opera)
خانه اپرای وین در سال ۱۸۶۹ با اجرای "دون ژوان" از موتزارت افتتاح شد. اینجا توسط معماران به سبک نئو-رنسانس طراحی شده است ، این سالن تئاتر تا حدودی در بمبباران جنگ جهانی دوم خسارت دید و تا سال ۱۹۵۵به طور کامل تعمیر نشد. خانه اپرای ملی وین به عنوان یکی از مهمترین خانههای اپرای جهان مطرح است و برنامههای هنری پرشماری در آن برگزار میشود. دوران سیاه جنگ جهانی دوم، برای اپرای وین ناخوشایند بود زیرا بخش عمده ساختمان در ۱۲ مارس ۱۹۴۵ و به دنبال بمبارانهای متفقین نابود شد ولی راهپله بزرگ و برخی از مکانهای عمومی آن به طرز معجزهآسایی از خطر ویرانی رهید. نوازندگان اپرا به اندازهٔ خوانندگان باارزش هستند؛ فیلارمونیم ارکستر مشهور جهان، اعضای گروه خود را از انجمن نوازندگان جذب کرد. این تئاتر هم به خاطر تولیدات بسیار برای کودکان و هم برای بلیط مقرونبهصرفهاش مشهور میباشد.
4- سالن تئاتر آمازوناس (Teatro Amazonas)
سالن تئاتر آمازوناس و یا آمازون، خانه اپرا واقع در مانائوس ، در قلب جنگل آمازون میباشد. اینجا در روزهای اوج تجارت لاستیک، با موادی از سراسر جهان، مبلمان از پاریس، سنگ مرمر از ایتالیا و فولاد از انگلستان ساخته شد. در خارج از ساختمان، گنبدی با بیش از ۳۶۰۰ کاشی در رنگ پرچم ملی برزیل پوشیده شده است. اولین اجرا در سال ۱۸۹۷ با اپرای ایتالیایی آغاز شد. خانه اپرا بعد از اینکه تجارت لاستیک کاهش یافت و مانائوس منبع اصلی درآمد خود را از دست داد، تعطیل شد. به مدت نود سال اجرای فردی در تئاتر آمازوناس وجود نداشت تا این که در سال ۱۹۹۰ دوباره بازگشایی شد.
3- لا اسکالا (La Scala)
سالن تئاتر لا اسکالا در میلان در سراسر جهان شناخته شده است، و به عنوان یک خانه اپرای برتر دارای شهرت میباشد. لااسکالا به سبک نئوکلاسیک توسط معمار جوزپه پیرمارینی طراحی شده است، سالن تئاتر قرمز و طلایی به خاطر سیستم صوتی عالیاش معروف میباشد که تواناییهای واقعی یک خواننده را به نمایش میگذارد. حتی هنرمندان بلندمرتبه تجربه سوتهای ناامیدکننده را از طرف منتقدانی که روی صندلیهای گالری مینشینند دارند. در لا اسکالا آهنگسازهای معروفی همچون روسینی، وردی بلینی و دونیزتی هنرنمایی کردهاند. یکی از ویژگیهای مبتکرانه این اپراخانه آن است که در پایین کف چوبی سالن، کانالهایی ایجاد شده و این امر آکوستیک فوق العادهای ایجاد میکند.
2- کاخ گارنیه (Palais Garnier)
کاخ گارنیه در خیابان اپرا در پاریس، به احتمال زیاد در میان خانههای اپرای جهان بهترین و شناختهشدهترین است، تا حدودی به دلیل اینکه اپرا برای رمانها و موسیقیها تنظیم شده بود. این محل توسط معمار چارلز گارنیه طراحی و در سال ۱۸۷۵ تکمیل شد، این خانه اپرا دارای لوستر عظیم هفت تنی در مرکز سالن و حاشیه زینتی سنگ مرمر و مجسمههای اشکال و اساطیر یونانی میباشد. در سال ۱۹۶۲، مارک شاگال نقاشیهای دیواری را به سقف اضافه کرد. در حالی که برای زیباییاش تحسین میشود اما به خاطر خطوط دید ضعیفش بدنام شده است، و در حال حاظر اپرای پاریس از مکان جدید دلا به استیل برای اکثر اجراهایش استفاده میکند.
1- خانه اپرای سیدنی (Sydney Opera House)
یکی از نشانههای معروف استرالیا، خانه اپرای سیدنی یکی از معتبرترین مراکز هنرهای نمایشی در جهان است. این محل به عنوان شاهکار معماری قرن ۲۰ در نظر گرفته میشود، خانه اپرای سیدنی توسط معمار یورن اوتزان طراحی و ساخته شد که منعکس کنندهٔ تصویر یک کشتی بادبانی بزرگ است. اگرچه از نام آن به عنوان خانه اپرا استفاده میشود اما این پروژه شامل سالنهای چندگانه اجرا میباشد. برخی از مهمترین سالنهای مستقر در ساختمان شامل تئاتر ساترلند، درام و اتاق چندمنظوره است. همچنین فضای باز مقابل ساختمان برای بسیاری از اجراها استفاده میشود.
آخرین دیدگاهها