cover willard boyle
b1
خانه » مرگ ویلارد بویل فیزیکدان کانادایی آمریکایی

مرگ ویلارد بویل فیزیکدان کانادایی آمریکایی

b3

willard boyle

۷ می سال ۲۰۱۱ میلادی، درست ۴ سال پیش در چنین روزی ویلارد بویل - فیزیکدان سرشناس کانادیی آمریکایی دیده از جهان فروبست. شهرت این دانشمند بزرگ به خاطر اختراع دستگاه بار جفت شده یا Charged-Coupled device است که در عکس برداری از آن استفاده می‌شود و به خاطر همین اختراع نیز جایزهٔ نوبل فیزیک سال ۲۰۰۹ میلادی به وی تعلق گرفته است.

ویلارد بویل در تاریخ ۱۹ آگوست سال ۱۹۲۴ میلادی متولد شد. پدر ویلارد پزشک بود و به خاطر شغل وی به شهر کبک در کانادا نقل مکان کردند. تا سن چهارده سالگی تحصیلات ویلارد زیر نظر مادر و در خانه آنها پیگیری شد، سپس با قبولی در امتحانات ورودی، ویلارد وارد کالج Lower Canada شد که در واقع یک دبیرستان خصوصی بود. بعد از پایان دوره دبیرستان وارد دانشگاه مک گیل شد اما تحصیلات وی در سال ۱۹۴۳ و به واسطه جنگ جهانی دوم با وقفه مواجه شد و ویلارد به خدمت نیروی دریایی کانادا درآمد.

ویلارد پس از پایان جنگ تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۹۴۷ کارشناسی و سال ۱۹۴۸ کارشناسی ارشد و سپس سال ۱۹۵۰ دکترای خود را در رشتهٔ فیزیک کاربردی از دانشگاه مک گیل کسب کرد. بعد از پایان دورهٔ دکترا، ویلارد بویل حدود یک سال را در لابراتوار تشعشعات کانادا سپری کرد و به مدت ۲ سال نیز به تدریس فیزیک در کالج نظامی سلطنتی کانادا پرداخت. سال ۱۹۵۳ ویلارد بویل دعوت به کار آزمایشگاه بل را پذیرفت و در آنجا اولین لیزر سرخ متوالی را همراه دان نلسون در سال ۱۹۶۲ اختراع کرد. همچنین نام ایشان در میان اولین کسانی که حق اختراع دستگاه لیزر تزریق نیمه‌رسانا را ثبت کرده‌اند به چشم می‌خورد. وی در سال ۱۹۶۲ به عنوان سرپرست تیم تحقیقات فضایی آزمایشگاه بل نیز انتخاب شد و نقشی کلیدی در برنامه فضایی آپولو ایفا کرد.

دکتر ویلارد بویل در سال ۱۹۶۴ بعد از پایان مأموریت در تیم تحقیقات فضایی مجدداً به آزمایشگاه بل بازگشت و تحقیقات خود را در خصوص مدار مجتمع آغاز کرد. تحقیقات دکتر بویل سرانجام در سال ۱۹۶۹ منجر به اختراع دستگاه بار جفت شده یا Charged-Coupled device شد که یک حسگر تصویربرداری برای ثبت تصاویری با کیفیت و رزولوشن بالاست. این دستگاه را دستگاه رنگ بردار (Color-Capture Device) هم می‌نامند. در آن دوران ناسا یا اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا از این دستگاه برای عکس برداری در پروژه‌های فضایی خود و ارسال عکس‌های شفاف و دقیق به زمین استفاده کرد و به مرور در صنعت تصویربرداری مورد استفاده قرار گرفت. CCD قلب دوربین‌های نظارت تصویری و یک تکنولوژی دیجیتال است که تصاویری بسیار شفاف با رزولوشن بالا ارائه می‌دهد و در نور کم هم تصاویر بسیار خوبی نمایش می‌دهد. دکتر ویلارد بویل به خاطر این اختراع همراه با دکتر جورج اسمیت در سال ۲۰۰۹ میلادی جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد.

سرانجام دکتر ویلارد بویل در تاریخ ۷ می سال ۲۰۱۱ میلادی دید از جهان فروبست.

منبع فارسیزومیت

منبع خارجیWikipedia

امیر

امیر

من امیر هستم، موسس این سایت. ۳۰ سال سن دارم و از سال ۲۰۱۰ به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مربوط به وبمستری می‌پردازم. در حال حاضر به طراحی و بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی مشغولم. امیدوارم از مطالب لذت ببرید، منتظر خوندن نظراتتون هستم.

b2
b1