شهر مجلل دبی یکی از شهرها و شیخنشینهای هفتگانهٔ امارات متحده عربی است و از جذابترین شهرهای این کشور به شمار میرود. این شهر با برجهای سربهفلک کشیده و مراکز خرید مدرن، از ماهیت بیابانی خود فرسنگها فاصله گرفته است و منطقهای فوقالعاده برای خرید، لذت از تابش آفتاب و خوشگذرانی به شمار میرود. برای آشنایی بیشتر با این شهر با عجیبترین همراه باشید.
دبی به خاطر وجود بناهایی همچون برج خلیفه (بلندترین ساختمان دنیا) و مراکز خریدی با آکواریومهای عظیمالجثه و پیست اسکی، شهرت یافته است.
این شهر در کنار انبوهی از مدرنگراییهای پرتجمل، دارای برجستگیهای فرهنگی نیز هست. اگر از منطقهٔ باسکاتیا دیدن کنید، با قدمت و تاریخ دبی بیشتر آشنا خواهید شد، سپس وارد آبهای نهر دبی شوید تا لنجهای سنتی عربی را ببینید؛ به این شکل متوجه خواهید شد که ابر تجملگرایی تمام این شهر را فرا نگرفته است. در ادامه با لیستی از ۱۵ جاذبهٔ برتر دبی آشنا میشویم.
15- مرکز خرید امارات
امارات مال (Mall of the Emirates)، یکی از معروفترین مراکز خرید دبی به شمار میرود و دارای پیست اسکی است. پیست اسکی سرپوشیدهٔ آن از تلهسیژها و محوطههای نگهداری پنگوئن تشکیل شده و این امر به وسیلهٔ حفظ دمای آنجا تا ۴- درجهٔ سانتیگراد تحقق یافته است. در این مرکز همچنین مجموعهٔ سینمایی و مرکز تفریحی خانوادگی نیز در نظر گرفته شدهاست. امارات مال، واقع در جادهٔ شیخ زاید، از تنوع زیادی برخوردار است و تقریباً همه چیز در آنجا یافت میشود. در اطراف امارات مال، هتلها و محلهای اقامتی بسیاری وجود دارد که میتوان پیش از سفر آنها را بررسی و در صورت تمایل اتاق رزرو کرد.
14- ساحل جمیرا
ساحل زیبای جمیرا، با شنهای سفید، یکی از بهترین مقاصد ساحلی برای گردشگران است. در امتداد این ساحل، هتلهایی وجود دارد که از معروفترین اقامتگاههای گردشگران به شمار میرود. این ساحل، واقع در جادهٔ ساحلی جمیرا، از امکانات فوقالعادهای همچون سانلانجرها (صندلیهای راحتی ساحلی) و جایگاههای ورزش آبی مثل جتاسکی برخوردار است.
13- برج العرب
برجالعرب بلندترین هتل دنیا، با ارتفاع ۳۲۱ متر، در جزیرهای مصنوعی واقع در خط ساحلی دبی است. این هتل که شبیه بادبان کشتی طراحی شده، در نمای خارجی خود دارای رقص نورهایی است که شب هنگام جلوهٔ زیبایی به این هتل لوکس میبخشد. برجالعرب یکی از گرانترین هتلهای دنیا به شمار میرود و لوکسترین سوییتهای آن هزینهای معادل ۱۵۰۰۰ دلار برای هر شب اقامت دربر دارد. همچنین، برای ثروتمندان، رستوران زیر آب المهارا (Al-Mahara) در نظر گرفته شده که از کف تا سقف آن از پنلهای شیشهای تشکیل شده و میتوان در آنجا لذت میل کردن غذا را در حین تماشای زیباییهای دریا تجربه کرد. به علاوه، میتوانید در اسکای ویو بار (Skyview Bar) واقع در طبقهٔ بیست و هفتم چای بنوشید و از چشمانداز شهر لذت ببرید.
12- دبی مال
دبی مال، یکی از بهترین مراکز خرید شهر است که میتوان از برج خلیفه به آن وارد شد. گزینههای تفریحی نیز همچون اسکیت روی یخ، مراکز بازی و مجتمع سینمایی در آن قرار دارد. هیچ محدودیتی برای خرید و خورد و خوارک در آنجا وجود ندارد و تقریباً همیشه در این مرکز خرید رویدادهای ویژهای چون موسیقی زنده و نمایشهای مد برگزار میشود. از معروفترین این رویدادها میتوان به جشنوارهٔ خرید دبی (Dubai Shopping Festival) در ماههای ژانویه و فوریه و جشنوارهٔ شگفتیهای تابستانهٔ دبی (Dubai Summer Surprises) در ماههای جولای و آگوست اشاره کرد. دسترسی به این مال از طریق خیابان دو طبقه «دوحه» امکانپذیر است و در اطراف آن اقامتگاهها، هتلها و اماکن اقامتی بسیاری وجود دارد.
11- آکواریوم دبی
یکی از جاذبههای برتر شهر، آکواریوم دبی است که ۱۴۰ گونهٔ دریایی را در مخزن عظیمالجثهٔ معلقی واقع در مرکز خرید دبی در خود جای داده است. علاوه بر این که در مرکز خرید دبی میتوانید محو تماشای این آکواریوم جذاب شوید، میتوانید وارد باغوحش زیر آب شده و در میان تونلهای آکواریوم قدم بزنید. فعالیتهای بسیاری در این آکواریوم در نظر گرفته شده تا نگاهی نزدیکتر به حیات دریا داشته باشید. میتوانید سوار قایقهای شیشهای شوید که از محبوبیت ویژهای برخوردار است. اسنورکلینگ و غواصی در قفس برای مشاهدهٔ کوسهها نیز از فعالیتهای جالب در آنجا محسوب میشود.
10- دهکدهٔ میراث و غواصی
میراث معماری، فرهنگی و دریایی دبی در دهکدهٔ میراث و غواصی (Heritage and Diving Village) به نمایش گذاشته میشود. این دهکده با غواصی مروارید و ساخت لنج در ارتباط است که دو مهرهٔ اصلی تاریخی دبی به شمار میروند. در آنجا همچنین بازآفرینیهایی از بادهنشینهای سنتی و دهکدههای ساحلی، خانههای فارسی، قهوهخانههای سنتی و بازارهای کوچک که در آن سفالگران و نساجان آثار دست خود را در غرفهها به نمایش میگذارند، قابل مشاهده است. در این دهکده، اجرای موسیقی و پایکوبی محلی از ماه اکتبر و آوریل آغاز میشود و بازدیدکنندگان میتوانند در آنجا از پزشکان طب سنتی مشاوره بگیرند.
9- مسجد باستاکیا
باستاکیا شاید بزرگترین و مجللترین مسجد امارات متحدهٔ عربی نباشد، ولی به یقین خوشعکسترین آنها است. این مسجد کوچک دارای معماری نفیس مشبک با نمایی سفید و چشمربا است. در اطراف این مسجد میتوانید آخرین بقایای دیوارهای شهر دبی را ببینید که اواسط قرن ۱۹ از گچ و سنگهای مرجانی ساخته شدهاست.
8- جادهٔ شیخ زاید
جادهٔ شیخ زاید، شاهراه اصلی دبی است که از میان منطقهٔ تجاری مرکز شهر میگذرد. این بزرگراه هشتلاینی با محافظهای شیشهای، کروم و فولادی مستحکم احاطه شدهاست. جاذبههای اصلی دبی در امتداد این بزرگراه قرار دارند، یا این که در حد فاصل بین میدان و اولین تقاطع آن دیده میشوند. گالری کورتیارد (Courtyard Gallery) در خیابان 6A، به طور دائمی مجموعهٔ شگفتانگیزی از آثار هنری معاصر هنرمندان عرب را به نمایش میگذارد. برج تجارت جهانی دبی (در جادهٔ شیخ زاید)، برای بازدیدکنندگان عرشهٔ دیدبانیای را در طبقهٔ بالا تدارک دیده تا بتوانند از نماهای سراسرنما (پانوراما) لذت ببرند. پارک و موزهٔ طلا و جواهر (در جادهٔ شیخ زاید)، مجموعهای چشمنواز برای عاشقان جواهر است که ۱۱۸ تولیدکننده و ۳۰ خردهفروش را زیر سقف خود جای داده است. موزهٔ این مجموعه، تاریخچهٔ تولید جواهرات عربی را به نمایش میگذارد و همچنین تور کوتاهی از مراحل تولید برگزار میکند.
7- سوقهای دیره
دیره در کرانهٔ شمالی نهر دبی واقع شده و خیابانهای پر پیچوخم آن مملو از ملیتهای مختلف است که حالوهوای خاصی را رقم زده است. در ساحل آن ساختمانهای مدرن فراوانی از جمله بانکها، هتلها و دفاتر اداری مشاهده میشود. بخشی که نظر مسافران را جلب میکند، بازار عربی (سوق) سنتی است که با حضور تماموقت فروشندهها، جو پرجنبوجوشی در آنجا در جریان است. بازار طلای دیره، در جهان به عنوان بزرگترین بازار طلا شهرت دارد و به همین دلیل به دبی لقب «شهر طلا» داده شدهاست. در این بازار انواع جواهرات، چه سنتی و چه مدرن، موجود است و میتوانید انواع طراحیها را به سلیقهٔ خود سفارش دهید. در بازار ادویه دیره، هر ادویهای که به ذهنتان خطور کند، وجود دارد طوری که غرفههای آن مملو از کیسههای انباشتهشدهٔ کندر، زیرهٔ سبز، فلفل قرمز، زعفران، سماق و آویشن و همچنین چوبهای عود، عصارهٔ رز و اسانسهای خوشبوکننده است. این بازار در دههٔ ۱۸۳۰ تأسیس شد و دربرگیرندهٔ گذرگاههای طاقدار چوبی و بادگیرهای بازسازی شدهاست. برای این که تجربهای خاص داشته باشید، به بازار ماهیفروشان سر بزنید و نظارهگر تلاش و مشقت محلیهای آنجا باشید.
6- مسجد جمیرا
مسجد جمیرا از نظر خیلیها، زیباترین مسجد دبی است. این مسجد شباهت زیادی به مسجد الازهر قاهره دارد که هشت برابر بزرگتر از آن است. مسجد جمیرا مثالی بارز از معماری اسلامی است. این بنای سنگی در دوران قرونوسطی با توجه به سنت فاطمی ساخته شدهاست که با دو منارهٔ خود جزئیات ظریف سنگکاری را به رخ میکشد. این مسجد مخصوصاً وقتی که در شب نورافکنهای آن روشن میشود، از جذابیت ویژهای برخوردار میشود. مرکز شیخ محمدبنرشید در زمینهٔ شناخت فرهنگی، تورهایی را برگزار میکند تا درک بهتری از اعتقاد به اسلام را پرورش دهد.
5- نهر دبی (Dubai Creek)
نهر دبی شهر را به ۲ بخش دیره به سمت شمال و بور دبی (Bur Dubai) در جنوب تقسیم میکند. این نهر یک عنصر معاصر در رشد شهر است، و برای اولین بار مهاجران را برای ماهی و مروارید به اینجا جذب کرد. در ۴۰۰ سال پیش روستاهای کوچک در کنار نهر رشد کردند درحالیکه عصر مدرن از دههٔ ۱۸۳۰ زمانی که قبیله بنی یاس در منطقه سکونت داشتند آغاز شد. عوارض بارانداز لنج در ساحل خور دبی یا نهر دبی، در شمال پل آل مکتوم (Al-Maktoum Bridge) قرار دارد و هنوز هم توسط معاملهگران کوچک در سرتاسر خلیج استفاده میشود، برخی از لنج ها در اینجا بیش از صد سال قدمت دارند. شما میتوانید از اینجا دیدن کنید، و محمولهها را در حال بارگذاری و تخلیه در داخل و خارج لنج ها ببینید. کارکنان لنج اغلب بازدیدکنندگان را برای تور به داخل کشتیها دعوت میکنند و شما میتوانید زندگی این ملوانان سنتی را مشاهده کنید. در اینجا بسیاری از لنج ها به کویت، ایران، عمان، هند و شاخ آفریقا سفر میکنند. این قسمت کوچک از اقتصاد باقیمانده دبی سنتی و قدیمی هنوز یک مکان شلوغ و فوقالعاده برای وقتگذرانی است. اگر بخواهید در نهر دبی سفر کنید شما میتوانید هم از قایقهای قدیمی که برای سفرهای توریستها بازسازیشدهاست استفاده کنید یا میتوانید از ابرا که نوعی کشتی کوچک چوبی است استفاده کنید.
4- خانه شیخ سعید آل مکتوم (Sheikh Saeed Al-Maktoum House)
شیخ سعید آل مکتوم، از سال ۱۹۲۱ تا ۱۹۵۸ حاکم دبی بود، و پدر بزرگ حاکم فعلی است. محل اقامت فعلی او به عنوان یک موزه بازسازی و ترمیم شدهاست که نمونه خوبی از معماری عربی است. خانه اصلی در سال ۱۸۹۶ توسط پدر شیخ سعید ساخته شد، به طوری که او میتوانست حملونقل کشتیها را از بالکنها مشاهده کند. خانه اصلی تخریب شد، اما خانه فعلی در مکان اصلی بازسازی شد، با ترکیبی از درهای چوب ساچ کندهکاری شده و شبکههای چوبی در سرتاسر پنجرهها و دیوارهای گچی با طرحهای گلدار و هندسی، نمونه مدل اصلی را حفظ کرده است. سی اتاق در اطراف یک اتاق مرکزی و برج بادگیر با جزئیات در بالا ساخته شدهاست. در داخل، نمایشی از موزه دبی از عکسهای تاریخی و اسناد و مدارک با بسیاری از عکسهای قدیمی شگفتانگیز از سالهای ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۳ وجود دارند. در سرتاسر ساختمان نامهها، نقشهها، سکهها و تمبرها توسعه امارات را به نمایش میگذارند. نزدیک اینجا خانه شیخ عبید بن ثانی (Sheikh Obaid bin Thani House) است.
3- بستاکیا (دبی قدیم) (Bastakia)
محلهٔ بستاکیا در اواخر قرن نوزدهم ساخته شد تا خانهٔ تاجران ایرانی ثروتمندی باشد که بیشتر مروارید و پارچه معامله میکردند و به خاطر معاملات بدون مالیات و دسترسی به نهر دبی به دبی آمده بودند. بستاکیا شامل بخش شرقی بر دبی در امتداد نهر است و ساختمانهای آهکی و مرجانی در این منطقه که بیشتر آنها دارای برجهای بادی هستند، بهصورت خیلی خوبی محفوظ ماندهاند. برجهای بادی نوعی سیستم تهویه هوا برای خانههای اولیه و قدیمی بودند. احتمالاً تاجرهای ایرانی این عنصر معماری (برجهای بادی) را از زادگاه خود به دبی آورده بودند. راهروهای باریک که با معماری عربی آمیخته شدهاند یک تاریخ قدیمی و مهیج از دبی را شامل میشوند. درون این منطقه شما گالری Majilis را که دارای مجموعهای از سرامیکها و مبلمان های قدیمی عربی است را مییابید و گالری XBA که دارای یک مجموعه از هنر معاصر است که در یکی از ساختمانهای تاریخی قرار دارد.
2- موزه دبی (Dubai Museum)
موزه دبی در قلعه آل فهیدی (Al-Fahidi Fort) قرار دارد که در سال ۱۷۸۷ برای دفاع از دبی ساخته شد. دیوار قلعه از بلوکهای مرجانی سنتی ساخته و با آهک نگه داشته شدهاند. طبقه فوقانی توسط ستونهای چوبی پشتیبانی میشود و سقف از نخل، گلولای و گچ ساخته شدهاست. در گذشته این قلعه به عنوان محل اقامت خانواده حاکم، مقر دولت و پادگان و زندان استفاده میشد. این قلعه در سال ۱۹۷۱ ترمیم شد (دوباره در سال ۱۹۹۵ گسترش یافت) و درحالحاضر موزه برتر شهر است. حیاط این قلعه دارای چند قایق سنتی و خانهای با برگ درخت نخل با برج بادی اماراتی و سالن سمت راست دارای سلاحها و سالن سمت چپ ویترین آلات موسیقی اماراتی است. زیر طبقه همکف سالنهای نمایش با نمایشگاهها و شهر فرنگهای سرپوشیده وجود دارند که جنبههای مختلف سبک زندگی سنتی اماراتی و همچنین آثار مکشوفه از جمله گورهای قدیمی ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ ساله در منطقه باستانشناشی القصیص (Al Qusais) را نشان میدهند.
1- برج خلیفه (Burj Khalifa)
معروفترین ساختمان دبی برج خلیفه است که با ارتفاع ۸۲۹٬۸ متر، بلندترین ساختمان در جهان است. برای بسیاری از بازدیدکنندگان رفتن به سکوی مشاهده در طبقه ۱۲۴ کاری است که حتماً باید در این شهر انجام دهند. تجربه کردن این سکوی جذاب شامل نمایشی چند رسانهای هم از دبی و هم از ساختمان برج خلیفه میشود، یک آسانسور با سرعت بسیار بالا شما را برای مشاهده چشمانداز ۳۶۰ درجه از سرتاسر آسمانخراشها و بیابانی در یک طرف و اقیانوس در طرفی دیگر به بالا میبرد. به دلیل چشمانداز های روشن شهر دبی، بازدید در شب به ویژه برای عکاسان محبوبتر است. طراحی کنونی ساختمان شامل عناصر فرهنگی و تاریخی خاص از جمله منارههای مارپیچ است. طرح Y شکل این منارههای برج به ساکنان برج امکان میدهد که حداکثر نمای خارجی و همینطور بیشترین نور طبیعی را در داخل ساختمان داشته باشند. در اطراف برج خلیفه ساختمانی با باغهایی با طراحی زیبا و گذرگاهای پر پیچوخم وجود دارد. در محوطه پیرامون برج خلیفه پارکی به مساحت ۱۱ هکتار وجود دارد که توسط گروه معماری SWA و با الهام از گل صحرایی «Hymenocallis» طراحی شدهاست. برای آبیاری پارک از سیستم جمعآوری میعانات و آب درون سیستم برودتی برج استفاده میشود. همچنین فواره دبی، در کنار برج قرار دارد که بلندترین فوارهٔ مصنوعی دنیاست، مدل فواره معروف بلاگیئو در لاسوگاس در اینجا است.
آخرین دیدگاهها